Tondach sistemska rješenja
© Wienerberger d.o.o.
RS_MKT_PHO_REF_TON_SFH_Zrenjanin_2
© Wienerberger doo Kanjiža

ZAŠTO baš Tondach krovni sistem?

Često nam postavljate ovo pitanje! Zbog toga smo želeli da objedinimo sve odgovore u ovom članku. Nadamo da ćete od sada lakše donositi odluku kada je u pitanju vaš novi krov! Nije bez razloga Tondach jedan od najčešćih izbora ljudi širom Evrope, dugi niz godina.

Pre svega moramo napomenuti da se Tondach glineni crep proizvodi isključivo od prirodnih materijala u prirodnom procesu proizvodnje. Bez dodavanja aditiva, hemikalija i sličnih veštačkih materija. Čak i boja (engoba) Tondach crepa nastaje tako što se na suvi crep nanosi mešavina gline i odgovarajućih oksida, koja se kasnije prilikom pečenja na temperaturama iznad 1.000 stepeni savršeno veže za crep i daje prelepu boju. Tondach crep je toliko prirodan da sa njega, bez ikakvih problema, možete upotrebljavati kišnicu.

O trajnosti samog crepa ne moramo puno pričati. Procenjuje se da glineni crep može da čuva vaš dom duže čak i od 100 godina! Dokaz za to su mnoge stare kuće i zgrade u našoj zemlji koje imaju crep koji je toliko star. Kada već spominjemo trajnost, morate znati da je i boja glinenog Tondach crepa trajna koliko i sam crep. Specijalni premaz (engoba) ne bledi pod uticajem UV zraka i ne ispira se prilikom jakih padavina.

Ono što je svima važno, vizuelni identitet krova biće baš onakav kakvim ste ga zamislili, jer Tondach krovni sistem, zbog svih pratećih elemenata čini jednu prelepu celinu. Keramički prodori, snegobrani, suva montaža žlebnjaka iste boje, čine da vaš krov bude savršena vizuelna celina. Krov se u današnje vreme pomatra kao „peta fasada“ objekta i vrlo je važno posvetiti mu pažnju jednako kao i ostatku kuće. Široka paleta modernih nijansi uklopiće se u bilo koju zamisao arhitekte ili investitora.

Dodatni elementi, kao što su prodori kroz krovnu ravan, u Tondach krovnim sistemima su keramički, ne plastični kao kod većine drugih sistema. Da li ste znali da ugradnjom Tondach keramičke opreme, vi takođe stičete pravo na pisanu garanciju od 33 godine, identičnu kao za Tondach crep? To je nešto što je veoma važno za vas i vašu porodicu, uzimajući u obzir da je investicija u gradnju ili renoviranje krova nesvakidašnja, oduzima vreme i sredstva. 

Hero garancija

Postavljanjem odgovarajuće ventilacije krova omogućićete prirodno sušenje krovne drvene konstrukcije nakon obilnih padavina, a samim tim obezbedićete izuzetnu dugotrajnost krova. Smanjićete mogućnost pojave plesni ili buđi na potpuni minimum. Ipak, svaki detalj, o kom možda niste razmišljali, utiče i na zdravlje i bezbednost vaših ukućana.

Izuzetno važna stvar prilikom odabira krovnih sistema je i nagib samog krova. Sve popularniji, niži nagibi (ispod 25 stepeni) sem što lepo izgledaju, donose i potencijalni dodatni stambeni prostor u potkrovlju. Kako bi vaš krov niskog nagiba bio potpuno funkcionalan, Tondach krovni sistemi imaju sjajna rešenja za ovakvu vrstu poduhvata. Neverovatni Tondach crepovi odlično su rešenje čak i za nagibe od 10 stepeni.

Kao što smo i napomenuli, pisana Tondach garancija obezbeđuje miran život svakoga koji se odluči za Tondach. Čak 33 godine ne morate brinuti kada je krov u pitanju.

Mnoštvo servisa i alata za vaš lakši izbor. Prilikom pripreme projekta na raspolaganju vam je Tehnička podrška kompanije koja je spremna da uradi besplatnu specifikaciju materijala i pomogne vam savetima oko ugradnje. Takođe, tu su i kalkulatori na web stranici koji mogu okvirno da izračunaju i predlože odogvarajuća rešenja. Možete poručiti uzorak proizvoda, pregledati referentne objekte i dobiti ideje za vaš novi krov.

Tu je i niz drugih razloga, ali naveli smo nekoliko najbitnijih. Možete pročitati i neke od ranijih članaka gde ćete dobiti još informacija, kao što je „10 razloga zašto Tondach“ i mnogi drugi.

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.