Product installation photosession
Product installation photosession

Superiorna toplotna izolacija uz pomoć prirodnog građevinskog materijala

Porotherm IZO Profi zidni sistem – opeka s integrisanom toplotnom izolacijom.

 

Graditi Porotherm sistemom

Porotherm ENERGY+ sistem sa superiornim toplotnim karakteristikama namenjen je za izgradnju energetski efikasnih objekata kao što su kuće nulte energije, pasivne i solarne kuće.

Uspešna i energetski efikasna  izgradnja, osim upotrebe građevinskih materijala visoke efikasnosti, pre svega odlikuje se kvalitetnim projektom i kvalitetnim izvođenjem.
 

Prirodan i zdrav proizvod = prijatna i zdrava klima 

Glavne prednosti Porotherm Profi sistema izgradnje su zdrav i prirodan proizvod, energetska efikasnost, kvalitet, sistemska rešenja, sigurnost i brzina izgradnje. Porotherm Profi se proizvodi precizno kontrolisanim kompjuterskim procesom brušenja pa je to prirodan, ekološki proizvod napravljen od gline, peska i piljevine, a nakon upotrebe se može 100% reciklirati. Glinena opeka ima sposobnost regulacije vlažnosti vazduha i temperaturne stabilnosti. Zidovi od glinene opeke dišu!
 

Brzo, moderno i inovativno = niži troškovi gradnje 

Površini zida daje izuzetnu ravnoću što olakšava dalje radove i smanjuje utrošak drugih materijala koji se nanose na gotov zid. Profi sistem gradnje je moderan i inovativan sistem gradnje kojim gradimo čisto, precizno i dvostruko brže. Brušenom opekom uz primenu inovativnog lepka Dryfix.extra gradimo i više nego dvostruko brže uz manju upotrebu radne snage i mehanizacije.
 

Energetska efikasnost = ušteda energije

Stabilan omotač Porotherm IZO Profi opeke ispunjen je kamenom vunom koja ima odlična svojstva toplotne i zvučne izolacije, nije zapaljiva, otporna je na starenje, ne upija vodu (hidrofobna je) i paropropusna je. Ovim sistemom izgradnje postižu se neuporedivo bolje vrednosti toplotne izolacije. Zidovi od IZO Profi opeke akumulišu toplotu na način da zadržavaju visoku temperaturu koju daje sunce ili neki drugi izvor toplote i vraćaju je nazad samo kad spoljašnja temperatura padne. Zbog toga unutrašnja klima u prostorijama ostaje uravnotežena tokom cele godine – zimi se zidovi sporo hlade, a leti se polako zagrevaju. 

 
 
 
 
 
 
Sistemska rešenja = beskrajne mogućnosti izgradnje

Brojne stambene i javne zgrade, porodične kuće, izgrađene su Porotherm Profi glinenom opekom, a od sada vam je na raspolaganju prošireni asortiman proizvoda Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom kod debljine zidova od 20 do 50 cm. Porotherm IZO Profi opeka za spoljašnje zidove koji zahtevaju visoku toplotnu izolaciju bez dodatne izolacije: Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi i Porotherm 38 IZO Profi idealna su rešenja za porodične kuće. Za izgradnju višespratnih stambenih zgrada i objekata preporučujemo opeku: Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi i Porotherm 20-40 IZO Profi.

Sprovođenje individualnih, arhitektonskih ideja za kupca je jedno od prednosti gradnje opekom. Stoga je prirodni proces u izgradnji, razvoj dodatnih, novih detalja gradnje od strane stručnjaka na gradilištu.

 
Dodatna vrednost Porotherm IZO Profi opeke:
 • osigurava zdravu klimu unutrašnjeg prostora za stanovanje u bilo koje godišnje doba
 • visoka toplotna zaštita i sposobnost akumulacije toplote
 • štiti od buke i uticaja buke
 • otvorena je za difuziju i reguliše vlagu
 • proizvedena je na ekološki prihvatljiv način
 • kod rušenja se lako reciklira
 • idealna za sve tipove energetski efikasnih objekata: kuće nulte energije, pasivne i solarne kuće
 • osigurava izgradnju objekata sa niskim troškovima održavanja
 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

 • Besplatno savetovanje o izboru materijala
 • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
 • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Saznajte više

Ključne karakteristike Porotherm Profi opeke

Porozirana glinena Porotherm Profi opeka je vrhunski izbor za izgradnju energetski efikasnih objekata. Pročitajte više o njenim karakteristikama!

Nova generacija brušene opeke

Inovativnost koja je oduvek dolazila iz Wienerberger-a najbolje se prikazuje kroz sistem gradnje Porotherm opekom! Gradite brzo, moderno i efikasno!

Linije Porotherm proizvoda za savršen dom

U širokom asortimanu Porotherm blokova svako može pronaći ono što mu je potrebno za izgradnju doma. 

Povezani artikli