Nova generacija brušene opeke
Parents with two kids taking a selfie with mobile phone inside new built house in front of bare clay block walls

Nova generacija brušene opeke

Idealna za sve tipove energetski efikasnih objekata poput zgrada skoro nulte energije, pasivnih i solarnih kuća. Objekti sagrađeni ovom opekom imaju veoma niske troškove održavanja.

Product shot of the Energy from nature Energy+ Brick Porotherm T Profi and TS Profi

Proizvodnja Porotherm glinene opeke prilagođena je strogim uslovima savremene gradnje koja mora zadovoljavati kriterijume energetske efikasnosti. Kod takve gradnje fokus je usmeren na upotrebu ekološki prihvatljivih materijala koji nakon upotrebe mogu da se 100% recikliraju. Glinena opeka Porotherm IZO Profi napravljena je od potpuno prirodnih materijala.

Za samu brušenu opeku koristi se glina, pesak i piljevina, a za punjenje kamena vuna koja se pokazala kao neprevaziđeni izolacioni materijal. Osim što je proizvedena na ekološki prihvatljiv način i kod rušenja se lako reciklira. IZO Profi opeka nudi visoku toplotnu zaštitu i sposobnost akumulacije toplote. Takođe, štiti od buke i uticaja buke, otvorena je za difuziju i reguliše vlagu, osigurava zdravu klimu unutrašnjeg prostora za stanovanje u svakom godišnjem dobu, štedi energiju pa je adekvatna za gradnju objekata gotovo nulte energije a ne zahteva skupo održavanje.

Kamena vuna otporna je na starenje i raspadanje tokom duže upotrebe. U njoj se ne nastanjuju mikroorganizmi i bube, za razliku od nekih drugih materijala.

Asortiman IZO Profi opeke punjene kamenom vunom je vrlo širok, za spoljašnje zidove debljine 20 do 50 cm, koji zahtevaju visoku toplotnu izolaciju bez potrebe za dodatnom izolacijom. Za porodične kuće idealan je izbor opeke Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi i Porotherm 38 IZO Profi, dok su za gradnju višestambenih objekata i zgrada preporučeni Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi i Porotherm 20-40 IZO Profi. Specijalna opeka IZO Profi omogućava sprovođenje individualnih arhitektonskih ideja pa je sa njome moguće graditi objekte tradicionalnog, ali i modernog izgleda kojima su zajednička svojstva energetska efikasnost, ekološka sigurnost i povećani komfor stanovanja.

Porodice koje žive u kućama od IZO Profi opeke mogu očekivati znatno manje račune za grejanje zimi ili hlađenje leti. Izgradnja višespratnih zgrada sa IZO Profi opekom znatno je brža jer ne zahteva dodatne slojeve izolacije, a zidna konstrukcija manje ukupne debljine daje više prostora za stanovanje i smanjuje troškove gradnje.

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Istaknuto

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za porodične kuće

Najbolja toplotna zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višespratne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Povezani artikli