IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade
Residential building with Residential building with Porotherm 50 W.i in Vienna, balcony,  residential, Objektbau, Großprojekt, 50 W.i in Vienna, residential, Wohnanlage, Objektbau, Großprojekt

Moderno rešenje za izgradnju stambenih zgrada

Zidovi od Porotherm IZO Profi opeke bez dodatne toplotne izolacije.

Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke za višespratne zgrade ispunjavaju zahteve toplotne, akustične i protivpožarne zaštite kao i stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zidova za više korisnog stambenog prostora.

 
Superiorna izolacija = Ušteda prostora i održiva gradnja

U višespratnim stambenim i komercijalnim zgradama različite namene na malom prostoru, poželjan je siguran sistem gradnje bez potrebe dodatnog održavanja.

Glineni građevinski materijali vrlo su masivni i stabilni. Otporni su na vetar i vremenske uslove, štetu koju uzrokuju životinje, buđ ili greške u izgradnji, zbog čega zahtevaju vrlo malo održavanja. Posebno dizajnirani glineni blokovi sa ispunom za višespratne zgrade pomažu smanjivanju debljine zidova i vremena izgradnje jer dodatni slojevi izolacije i sa njima povezani radovi više nisu potrebni.

Porotherm IZO Profi opekom smanjuje se ili u potpunosti izbegava dodatna izolacija pa se time smanjuje ukupna debljina zidova do 10 cm. Za stambenu zgradu od 4 sprata koja ima 400 m2 po etažu, to može značiti i dodatnu površinu od oko 32 m2.

Gradnja DryFix.Extra lepkom = Niži troškovi gradnje

Izgradnjom zidane konstrukcije od Porotherm IZO Profi opeke sa Dryfix lepkom značajno ubrzavate proces izgradnje, smanjujete manipulativne troškove, redukujete upotrebu radne snage pa time znatno smanjuje troškove izgradnje.

Izradnja takve zidane konstrukcije jedini je način na koji se može postići ekonomski najprihvatljivija cena stambenog prostora.

Primena kod zidanih i skeletnih konstrukcija.

Prirodna, zdrava i prijatna klima


Kuće izgrađene od glinenih blokova su zdrave jer su blokovi napravljeni od gline, piljevine i vode, ne ispuštaju nikakve zagađivače ili alergene u vazduh u prostorijama. Glineni građevinski materijali u stanju su da na prirodan način regulišu vlažnost vazduha. Time doprinose zdravoj i prijatnoj atmosferi u prostorijama i doprinose dobrobiti onih koji u tim prostorijama borave.
 

 
 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Saznajte više

Ključne karakteristike Porotherm Profi opeke

Porozirana glinena Porotherm Profi opeka je vrhunski izbor za izgradnju energetski efikasnih objekata. Pročitajte više o njenim karakteristikama!

Nova generacija brušene opeke

Inovativnost koja je oduvek dolazila iz Wienerberger-a najbolje se prikazuje kroz sistem gradnje Porotherm opekom! Gradite brzo, moderno i efikasno!

Linije Porotherm proizvoda za savršen dom

U širokom asortimanu Porotherm blokova svako može pronaći ono što mu je potrebno za izgradnju doma. 

Povezani artikli