Kako dnevna svetlost utiče na koncentraciju

Kako dnevna svetlost utiče na koncentraciju

Svi znamo da je dobar izvor prirodnog osvetljenja na radnom mestu jedan od esencijalnih stvari kada biramo i uređujemo kancelariju. U nastavku teksta vas upoznajemo sa svim pozitivnim aspektima sunčeve svetlosti u radnom okruženju kao i kako da je maksimalno iskoristite, to jest, kako da uredite dobro osvetljen kancelarijski prostor za  maksimalnu koncentraciju pri radu i učenju.

Postoji veliki broj benefita koje nam donosi izloženost dnevnoj svetlosti. Sa modernim načinom života i velikim brojem obaveza, u velikoj meri se naš radni dan svodi na ostajanje u zatvorenom prostoru. Da naš organizam ne bi bio zanemaren, potrebno je da sve prostorije budu osunčane. Potkrovlja tu, takođe, spadaju. Za njih je izuzetno važno da imaju praktične krovne prozore u nedostatku prostora za postavljanje klasičnih, zidnih prozora. 

Tondach krovni prozor
Tondach krovni prozori

Osvetljena kancelarija u potkrovlju za optimalne radne rezultate

Stanje budnosti se najbolje postiže sa prirodnim izvorima svetlosti. Dobro osvetljen radni prostor predstavlja ključnu ulogu enterijera u ostvarenju dobrih rezultata. Prozori koji pružaju maksimalno prirodno osvetljenje povoljno utiču na poboljšanje raspoloženja, smanjenje napetosti i umora i znatno povećavaju koncentraciju.

Kada su u pitanju performansi na poslu, manjak dnevne svetlosti smanjuje i naš poslovni učinak a povećava stanje zamora.

 

Naprezanje očiju pri smanjenoj vidljivosti

Ako čitate u loše osvetljenim prostorijama, naprežete oči i otežavate sebi dalji rad. Sunčevi zraci daju optimalno osvetljenje pri čitanju, pisanju ali i pri radu ostalih poslova. Ako radite na računaru, radni sto morate postaviti tako da monitor bude sa iste strane sa koje svetlosni zraci dopiru. Na ovaj način ćete imati maksimalno osvetljenje a sa druge strane ćete izbeći odsjaj koje bi direktno osvetljenje ka ekranu izazvalo.

 

Zašto je dobra koncentracija bitna?

Usredsređenost na posao i rad pomažu pri sprovođenju radnih ciljeva ali i pronalaženju načina da se oni efikasno, sa manjim fizičkim i mentalnim naporima ostvare. Pronaći balans između odlično urađenog posla i dobrog zdravlja predstavlja ključ uspeha. Koncentracija nam upravo u tome pomaže. Prirodna svetlost u kancelarijama, učionicama, ostalim radnim prostorima doprinosi i efektu dobrog raspoloženja i uključenosti u rad.

Smanjenje stresa je u direktnoj vezi sa spoljašnjim faktorima, i izloženost sunčevim zracima direktno utiče na redukciju stresora. Sa kvalitetnim krovnim prozorima dobijate optimalan nivo osvetljenja i mogućnost provetravanja radnog prostora. Pravilno cirkulisanje vazduha i dovoljne količine kiseonika povoljno će uticati na smanjenje stresa i povećanje koncentracije. Sve prednosti Tondach krovnih prozora možete iskoristiti u vašem potkrovlju. Zašto su oni idealan izbor za kancelarije u potkrovlju možete pročitati OVDE.

 

Prostor kao motivator za rad i bolji fokus

Svi oni koji rade od kuće, bilo da je to stalno ili privremeno rešenje, znaju da je najbolje imati jedno određeno mesto u kući za to. Najbolje rezultate ćete ostvariti ako ste jednu prostoriju posvetili poslu i radu. Ako ste rešili da potkrovlje uredite u vašu novu kancelariju, onda je dobro dnevno osvetljenje bitan element uređenja. Radni sto u tom slučaju treba postaviti ispod krovnog prozora, kako bi bio maksimalno osvetljen. Dobro svetlo daje najbolji uvid u trenutni rad, pospešuje budnost i koncentraciju. I samo vreme rada je zato najbolje orijentisati kada je prirodno svetlo u punom jeku. 

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.