San Bernardo Chapel with clay blocks; Brick Award 2018 Special Prize Winner Category "Sharing Public Spaces"; Nicolás Campodonico Estudio; Photo: Nicolás Esteban Campodonico
Wienerberger jobs

Konkurs za Wienerberger nagradu Brick Award

Poseban naglasak se stavlja na prirodno uklapanje u okolinu, efikasno korišćenje energije, resursa i prostora, karakter kao i kvalitet samog objekta i osvetljenje.

Skoro svi znaju da je opeka jedan od najstarijih i najtrajnijih građevinskih materijala u ljudskoj istoriji koja ima bezbroj mogućnosti i odlična svojstva energetske efikasnosti. U konkursuju se ovaj građevinski materijal stavlja u središte pažnje čime se pokazuje koliko uzbudljiva, izuzetna i moderna može biti arhitektura sa opekom.

 

 

Brick Award je nezavisna nagrada; upotreba Wienerberger proizvoda nije odlučujući faktor za učestvovanje.

Konkurs se održava svake dve godine. Od svih prijava širom sveta, nezavisni žiri arhitektonskih novinara i kritičara će suziti izbor na ukupni broj od 50 projekata koji se nominuju za Wienerberger nagradu Brick Award u različitim kategorijama. Nakon toga će međunarodni žiri arhitekata odabrati pobednike pojedinih kategorija kao i jedan projekat koji će osvojiti glavnu nagradu. Nagrađenim projektima će se dodeliti novčana nagrada. Svih 50 nominovanih projekata uključujući nagradne projekte se objavljuju u priloženoj Brick publikaciji.

 

"Kada govorimo o ciglama, ljudi misle da govorimo o tradiciji. Ali možete pronaći mnogo zgrada od cigala sa novim, modernim pristupom, koji daju cigli novo značenje i novi izgled. Sve zavisi od toga koliko inovativno koristite opeku."

Wang Shu, arhitekta i dobitnik Pritzkerove nagrade
Član žirija za nagradu Wienerberger Brick 2014 

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.