moderan enterijer

Šarm noviteta za svaki dom

Pomalo kontrastni trendovi uz dašak luksuza, prirode i zanimljivih detalja vladaju enterijerima širom sveta ove godine. Vrlo lako mogu ušetati i u vaš dom uz tek pokoju malu promenu.

Trendovi u uređenju enterijera nam svake godine donose nešto novo, a ove godine je tu široki spektar zanimljivih detalja koji u dom unose poseban šarm, duh i svežinu. Svakome od nas pružaju mogućnost izbora u skladu sa ličnim afinitetima, ukusom, ali i postojećim uređenjem uz koji se mogu kombinovati.

Topli dani pred nama su idealno vreme da svoj dom preuredite i promenite rutinu. Zanimljivi zidovi i nameštaj, prirodni materijali, emocije čine tek deo aktuelnih trendova.

Inspirišite se i dočekajte proleće u novom starom domu koji će odisati posebnim šarmom.

RS_Lifestyle_retrodnevna

 

LUKSUZ

Trend luksuza iz kupatila se seli i u ostatak enterijera. Tako će ovu godinu obeležiti glomazan nameštaj, dok će u kuhinjama i dalje vladati granit. Tamne boje, zlato, oble forme, metalni detalji glavni su motivi novog luksuza. Sofe, otomani, fotelje su veliki i obavijaju nas toplinom i udobnošću. Kao suprotnost njima dolaze metali, i to oni aristokratskih tonova. Bakar, srebro, mesing i zlato su nezaobilazni. Dizajneri posebno vole sirove materijale poput stakla i drveta.

PRIRODNI MATERIJALI

Drveni nameštaj, velike biljke, održive dekoracije, cigla, i ostali prirodni materijali su samo deo nadolazećih trendova. Bilo da se radi o drvenim podovima, nameštaju, kuhinjama, važno je uneti prirodu u domove. Zidovi od cigle su obeležili industrijski dizajn, dok ove godine oni dobijaju topliju notu.

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

KOMBINACIJA MATERIJALA

Metal u ovom periodu postaje top trend. Dizajneri preporučuju bakar, zlato, srebro, mesing i druge. Ipak, naglasak stavljaju na upotrebu kombinacije dva do tri metala kako ne biste preterali. Ovakvi detalji će uneti dimenziju i ravnotežu u enterijer. Metalni detalji su bezvremenski i lako ih je kombinovati. Oni hrabriji neka se odluče na različite nijanse i teksture, dok se tradicionalisti mogu odlučiti na dva do tri komada sličnih nijansi. Uključite i bronzu koja će dati savršeni kontrast uglađenim modernim metalima. No dizajneri ističu da budete umereni i vodite računa o ostatku enterijera.

EKOLOGIJA

Prirodni materijali sve su poželjniji u našim enterijerima. Drvo, cigla, puno biljaka čine važan deo ovog trenda. Kako stručnjaci ističu, cilj je da od prirode uzimate što manje, a dajete joj što više. U eko-friendly trend će se uklopiti i trend sobnih biljaka, i to što većeg. On uključuje celokupnu brigu o biljkama, uklapanje u enterijer i postavljanje na idealno mesto.

RS_Lifestyle_beladnevna

JEDNOSTAVNOST I EMOCIJE

Zbog sve bržeg stila života i sveopšte digitalizacije težimo za udobnošću i jednostavnošću. Kao jedan od najvećih trendova nameće se upravo emocija i jednostavnost u uređenju enterijera, nameštaj i detalji koji će probuditi naša čula i dati nam osećaj udobnosti. Hrapave površine, meke tkanine, koža, drvo i prirodnost cigle razbudiće vaša čula.

Teksture, strukture i površine trebale bi probuditi emocije, pa zbog toga birajte nameštaj i detalje koji će vas podsticati na razmišljanje, smiriti vas i ispričati vam priču. Nesavršenost je u fokusu. Jednostavan enterijer će vas umiriti, posebno ako je reč o prirodnim materijalima proverenih proizvođača kojima je cilj da proizvodima ispričaju priču.

BOHO STIL

Svi kreativci i oni koji razmišljaju van okvira će obožavati ovaj trend. Mnoštvo detalja, boja, tekstura i raskoš najbolje opisuju boho stil. Ovako uređeni prostori odišu udobnošću i životom. Karakteriše ga maksimalizam pa sa boho stilom ne možete preterati. Biljke, šareni pokrivači i jastuci, raznobojni uzorci, zidovi ukrašeni fotografijama, skulpturama i drugim detaljima su nezaobilazni.

Ovogodišnji boho obeležen je čištim linijama i živim bojama, spojem modernog i vintagea.

CRNO KUPATILO

Već prošle godine se najavljivao trend tamnih kupatila, a ove godine on doživljava svoj vrhunac. Najpoželjnija boja naših kupatila biće baš crna. Ona odiše elegancijom i prefinjenošću, odaje luksuzan utisak pa će svi ljubitelji upečatljivog dizajna uživati.

U trendu je najviše crni kupatilski nameštaj, rasveta, ogledala i drugi detalji, i to u mat varijanti. Fantastično izgledaju i kupatilske sanitarije i podovi. Crna boja će uneti dozu dramatičnosti u kupatila, iako je teška za održavanje, verujemo da ćete u njoj uživati.

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.