Koja je prava boja crepa za vaš krov

Tondach – zaštita krova koja traje decenijama

Dobar krov ne sme da pravi kompromise kada je u pitanju kvalitet. Za njegov izbor je potrebno isto toliko da se uloži vremena i pažnje koliko i za zidove građevine.  Sa Tondach sistemskom opremom dobijate rešenje za krov na jednom mestu!
 

Koja je prava boja crepa za vaš krov

 

Sa visokokvalitetnim glinenim crepom iz ponude Wienerbergera, možemo odgovoriti na sve vaše želje i potrebe. Sa svim klimatskim i ekološkim izazovima sa kojima se u XXI veku susrećemo, potreban je krov koji odgovara na ove moderne zahteve a koji je istovremeno kvalitetan, dugotrajan i energetski efikasan.

 

Kada govorimo o izboru krova, osim materijala crepa postoji još pregršt stvari na koje treba da obratite pažnju. Tu možemo govoriti o obliku i boji crepa, kao i o obliku celog krova – odnosno o stepenu nagiba na koji se crep postavlja. U prethodnim tekstovima smo vam pisali više i na ove teme, a sada vam predstavljamo naša sistemska rešenja gradnje krova.

                                                                Tondach sistemska rešenja za krov

 

Krovne folije

Dobar krov ne čini samo kvalitetan crep, već i ostali materijali koji se koriste za pokrivanje, izolaciju i zaštitu krova. Jedan od najbitnijih elemenata krova koji je tu da obezbedi dobru termoizolaciju i hidroizolaciju jeste krovna folija. Paropropusna, a vodonepropusna krovna folija Tondach Fol poseduje višeslojne membrane koje su sa spoljne strane vodonepropusne, a sa donje paropropusne. Na ovaj način one pružaju zaštitu od padavina, a sa druge ove krovne folije omogućavaju optimalno strujanje vazduha i sprečavaju stvaranje kondenza.

Ventilacioni elementi

Takođe, na optimalno strujanje vazduha pored folije utiče i ventilacioni crep. On se postavlja u zoni slemena i grebena. Sa dobrom ventilacijom krova sprečava se vlaga i truljenje krovne potkonstrukcije. Pojava vlage na krovnim gredama može biti izuzetno opasna, te su dobri ventilacioni elementi preduslov za kvalitetan i siguran krov. Sve modele Tondach ventilacionih elemenata Wienerbergera možete pogledati OVDE.

Snegobrani i kopče protiv nevremena

Snegobrani se montiraju na donjem kraju krova, odnosno u donjoj zoni iznad strehe. Postoje keramički i metalni snegobrani. Snegobrani pomažu u bržem i ravnomernom topljenju snega. Bez snegobrana sa krova sneg može skliznuti naglo i prouzrokovati oštećenja na olucima kao i na donjim delovima krova. U mestima koji tokom zimskog perioda imaju obilne snežne padavine, montiranje snegobrana na krov bi trebalo biti gušće raspoređeno na krovu.

Osim snegobrana kao preventiva i zaštita od vremenskih nepogoda postavljaju se i kopče koje dodatno osiguravaju da svaki crep stoji na svom mestu i kada je udar vetrova jači. Kompletnu ponudu naše sistemske opreme za krov možete pogledati OVDE.

Efikasan, izdržljiv, ekološki izbor

Unikatno dizajniran, glineni Tondach crep kompanije Wienerberger garantuje kvalitet i održivost materijala. Kompanija Wienerberger preko 200 godina proizvodi vrhunske glinene elemente gradnje. Tradicija efikasnog i dugotrajnog crepa se nastavila i na današnju, modernu proizvodnju. Na vama je samo da izaberete dizajn i boju crepa, a za kvalitet je zadužena naša proizvodnja!

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.