wcs slemeno grebena
© Uwe Strasser
wcs slemeno grebena 2
© Uwe Strasser

Šta to može da se lepi i po vlažnim površinama?

Koliko se samo puta desilo da majstori koji izvode radove na vašem krovu ne mogu da dovrše posao zbog hladnoće, kiše, magle? Pogodićemo – ne zna se broj! Iako svako želi da što pre ima gotov krov i da u miru uživa u zimi koja dolazi, često se na prepreku, kao što je vreme, ne može uticati.
Došlo je da se ovom problemu suprotstavimo! Moramo priznati da je za nas to bio izazov i dugogodišnji zadatak koji smo želeli da rešimo! Ali, naš tim stručnjaka je vredno i marljivo radio na pronalaženju rešenja, koje je sada tu, pred vama, a sve u cilju kvalitetnog i dugotrajnog izgrađenog krova!
Predstavljamo vam našu novu Tondach WCS SLEMENO-GREBENU TRAKU! Ova traka se lepi i po vlažnom i hladnom vremenu! 

male cake velikih majstora za krov
© Uwe Strasser

Kako?

Ova slemeno-grebena traka na svom donjem delu ima WCS lepak, poseban materijal koji je razvijen da bude pogodan za lepljenje na vlažnom crepu, čak i po jutarnjoj rosi i magli (već od -5 stepeni Celzijusa). Dakle, u jesen i u rano proleće nakon kišovitog vremena nema potrebe da se dugo čeka sušenje crepa, ova traka se lepi bez ikakvih problema. Ono što je još važno, kada je ova traka u pitanju, kada se prilikom ukrajanja crepa stvori prašina koja nastaje zbog sečenja – crep se jednostavno može oprati i vrlo brzo nakon toga može da se lepi traka.

Kao i naše dosadašnje slemeno-grebene trake, i ova traka je savršeno otporna na UV zrake. Osim što joj je glavna funkcija da omogući nesmetani protok vazduha ujedno služi da spreči prodor snega i atmosferskih padavina u unutrašnji prostor krova a sa krovnim pokrivačem čini jednu funkcionalnu celinu. Materijal od kojeg se proizvodi je u celosti aluminijum, stoga je obezbeđena dugotrajnost trake nakon postavljanja.

Sem navedenog, povećana je i otpornost na starenje, kao i sama fleksibilnost koja je veća kod ove trake zbog samog lepka što unapređuje primenu, odnosno sam proces lepljenja.

WCS slemeno-grebena traka odoleva temperaturama od -40°C pa sve do +90°C, dok je preporučena temperatura za postavljanje same trake od -5°C do +40°C.

Nakon što smo vam predstavili sve u vezi materijala i upotrebe, vrlo je važno da budete informisani da ćete upotrebom ove trake značajno ubrzati poslove gradnje ili renoviranja krova, a sem toga (za mnoge možda i najvažnije) uštedećete novac!

 

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

Kako postavljamo WCS slemeno-grebenu traku?

Korak 1:

•             Postaviti i centrirati slemeno-grebenu traku na slemeno-grebenu letvu

•             Pričvrstiti klamericama ili ekserima na slemeno grebenu letvu

•             Ventilacione otvore na traci treba u potpunosti da prekriju žlebnjaci

Korak 2:

•             Ukloniti zaštitnu foliju sa WCS lepljive trake

Korak 3:

•             Pažljivo pritisniti na crep

•             Rastegnuti valovitost trake od gornjeg ka donjem delu crepa

•             Detaljno pritisniti područje ivice trake

Korak 4:

•             Preostali višak trake odseći makazama.

folije na krovu
© Uwe Strasser

Šta još treba da znate o novoj WCS slemeno-grebenoj traci?

Kao i njene prethodnice, i ova WCS traka dolazi u 2 širine: 280mm i 320mm. Dužina rolne je 5 metara, a boje koje su dostupne su crvena, braon i crna.

Sve ovo ukazuje da se WCS traka za sleme i greben savršeno uklapa i svaki oblik Tondach crepa kao i uz najmodernije nijanse engobiranog Tondach glinenog crepa!

I još jedna sjajna stvar! Na WCS slemeno-grebenu traku imate čak 33 godine garancije! Zar to nije sjajna vest? Možete biti potpuno sigurni da uz Tondach originalnu sistemsku opremu birate pravu stvar!

Pa, šta čekate? Kontaktirajte nas što pre kako biste dobili više informacija o novoj WCS traci! Takođe, tu smo da za vas uradimo besplatni proračun materijala za krov!

Ne dozvolite da vam ova maglovita jutra pokvare planove za završetak radova na krovu!

 

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.