prozori hero
© Wienerberger d.o.o.
Bird view from multi-family building GAJ in Domžale, Slovenia
© Wienerberger d.o.o.

Koliko je u stvari važno da potkrovnom prostoru obezbedite svetlost i vazduh?

Ranije se često dešavalo da, kada odete u tavanski prostor, vazduh bude težak, temperatura visoka i neretko je mračno. Te situacije nisu sjajna opcija kada razmišljamo o kvalitetu vazduha i zdravom životu. Tamna i vlažna mesta su idealno mesto za razvoj buđi, bakterija i alergena. Ukoliko ne želite navedene probleme, pročitajte u tekstu kako na najbolji način da osigurate visok nivo kvaliteta vašeg života.

prozori promo
© Wienerberger d.o.o.

Prilikom gradnje ili renoviranja krova trebalo bi obezbediti dovoljnu količinu svetlosti u njemu. Prirodni izvor svetlosti je izuzetno važan. Ukoliko u potkrovnom prostoru upotrebljavate veštačko osvetljenje postoji mogućnost da će doći do požara izazvanog zbog problema sa sijalicama. Vrlo je čest slučaj požara koji uništava sve pred sobom a nažalost ima i ljudske žrtve, upravo zbog loših elektro-instalacija ili loših sijalica.

Zbog svega navedenog idealno rešenje za osvetljenje potkrovnog prostora predstavljaju Tondach krovni prozori.

Ovi krovni prozori dolaze u 2 dimenzije: 45 x 55 cm i 45 x 73 cm u tamno sivoj boji. 

Ugradnjom Tondach krovnih prozora obezbeđujete dovoljnu količinu prirodnog svetla ali i mogućnost ventilacije potkrovnog prostora. Visoki kvalitet ovih krovnih prozora obezbediće dugotrajnost i sigurnost kompletnog krova, u kombinaciji sa kvalitetnom Tondach sistemskom opremom za krov.

Važno je napomenuti da ovi krovni prozori obezbeđuju funkcionalnost potkrovnog prostora a sem toga ostvarujete mogućnost izlaza na krovnu ravan kroz njih.

Obzirom da u toku zimskog perioda dolazi do nagomilavanja snega na krovnoj površini, neophodno je postaviti snegobrane u gustom rasporedu iznad krovnih prozora kako funkcionalnost istih ne bi bila smanjena.

Ne smemo zaboraviti ni vizuelni identitet kompletnog krova koji će sigurno biti potpuniji ukoliko koristite Tondach krovne prozore. Plastični i stakleni crepovi koji su se nekada koristili kao za izvor prirodne svetlosti odavno, dokazano, nemaju svrhu i ne obavljaju osnovnu funkciju. Nisu od prirodnih materijala (plastika) a sem toga, vizuelno nisu privlačni.

Zbog svega navedenog, preporučujemo vam da, već danas, sagledate mogućnost ugradnje kvalitetnih Tondach krovnih prozora!

Samo original je dovoljno kvalitetan za vas i vaš krov.

 

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.