idealne dečije sobe

Idealne dečije sobe u potkrovlju

Dečija soba u potkrovlju je posebno mesto u svakom domu koje zaslužuje posebnu pažnju. Taj prostor bi trebao biti funkcionalan i prilagođen potrebama onih kojima je namenjen jer se na taj način obezbeđuje da se najmlađi osećaju prijatno dok provode vreme u sobi, dok uče ili se igraju sa vedrim osmehom na licu. 

Moderni krovni prozori su optimalno rešenje za svaki prostor u potkrovlju jer sobu čine prijatno svetlom, doprinose dovoljnoj količini svežeg vazduha i pružaju lep pogled. Optimalnom količinom svetlosti poboljšava se produktivnost, smanjuje se umor i osigurava se visok kvalitet života uz smanjenu potrošnju energije za veštačko osvetljenje.

DEČIJA SOBA KOJU BI SVAKO POŽELEO

Deca su emotivno vezana za svoje sobe i vole da provode puno vremena u njima. Zato je svakom roditelju san da  obezbedi detetu savršenu sobu jer deca zaslužuju najbolje. Želja je da dečija soba bude prostor za odmor, učenje i igru, a sve to zahteva dovoljnu količinu prirodne svetlosti i kvalitetan vazduh u prostoriji. Bilo da je reč o pisanju domaćih zadataka, druženju sa prijateljima kroz igru ili razgovor, dete treba da ima zdravu klimu u prostoriji, dovoljno svetlosti i prostranosti.

 

IGRAJTE SE SVETLOM ZA SREĆU SVOJIH MALIŠANA

Obzirom na veliku količinu vremena koje provode u zatvorenom prostoru, važno je pronaći rešenje koje neće loše uticati na zdravstveni razvoj deteta. Ugradnja krovnog prozora u dečiju sobu nosi sa sobom niz prednosti, zato se poigrajte dnevnim svetlom i stvorite detetu njegovu idilu!

 

ZDRAVLJE

Rast, učenje i mašta!

Boravak na vazduhu i suncu je dobar za pravilan rast i razvoj deteta i ima uticaj na celokupni razvoj deteta i jačanje imuniteta. Kada u zatvorenom prostoru svetlost prolazi kroz krovni prozor, podiže se  detetovo raspoloženje i podstiče se proizvodnja vitamina D, a poznato je koliko je ovaj vitamin važan za celokupni organizam. Takođe, dnevno svetlo pomaže u prevenciji depresije i gojaznosti.

Kako kod odraslih, tako i kod dece, izloženost suncu podstiče proizvodnju serotonina koji igra važnu ulogu u razvoju mozga, a povećan nivo serotonina utiče i na osećaj blagostanja i sreće.  

Čitajući ili učeći u zatvorenom prostoru, dete može osećati napor u očima i vremenom postajati sve umornije. Krovni prozori propuštaju dnevno svetlo te na taj način smanjuju naprezanje očiju.

Uz sve to, magičan pogled kroz krovni prozor će učiniti odlazak na spavanje opuštajućim. Smirenost pre sna osigurava kvalitetno spavanje, dok buđenje uz zrake sunca koji obasjavaju lice vašeg mališana, olakšaće ustajanje iz kreveta. 

Roof windows

PRODUKTIVNOST

Soba obasjana suncem će uvek u detetu buditi pozitivne emocije i činiti ga bolje raspoloženim. Znamo kako sreća pozitivno utiče i na našu kreativnost koja tada može prevazići sva naša očekivanja. Neka dečija igra rasplamsa njihovu maštu i neka u sobi stvaraju prava remek dela.  Dopustite da boravak u zatvorenom prostoru bude koristan jer boravkom pod čarobnim nebom može, osim kreativnosti, poboljšati koncentraciju i izoštriti um. Time će učenje i rad domaćih zadataka za dete proći jednostavnije i prijatnije.

 

RASPOLOŽENJE

Svako se oseća bolje i bolje je raspoložen kada u svom životnom prostoru ima dovoljno prirodne svetlosti i svežeg vazduha, pa je tako i u slučaju naših mališana.

Oni naprosto uživaju u svakom zraku sunca, bilo da se igraju, odmaraju ili uče.

Ukoliko, pak, požele da spavaju popodne ili je potrebno bilo kakvo zatamnjenje sobe, unutrašnji zastori ili spoljašnje tende na krovnim prozorima su super rešenje.

Važno je pre svega da njima bude prijatno i da im se ne remeti redovan životni ritam.

 

Tražite inspiraciju za svoje potkrovlje? Uživajte u inspirativnim fotografijama koje će vam pomoći da osmislite svoj kutak u potkrovlju u kom će sunčeva svetlost podsticati produktivnost!

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Pročitajte još...

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.