Tondach glineni crjepovi
glineni crep Tondach
Surface image Tondach rooftile Mulde Verschiebeziegel engobe granite, Flächenbild Tondach Mulde Verschiebeziegel Engobe Granit

Tondach glineni crep

Za mnoge ljude, krov znači osećaj sigurnosti i karaktera jer je on najistaknutiji i zaštitni element zgrade.

Krov od glinenih crepova nudi brojne mogućnosti

Glineni crepovi štite zgradu, pružaju mogućnost izražavanja identiteta i kulturne baštine, a uz to su estetski lepi i trajni. Naš glineni crep zadovoljava najviše standarde savremene izgradnje, ekološki je prihvatljiv, lako se postavlja i obrađen je  završnim slojevima u različitim nijansama otpornim na UV zrake. Najveća vrednost je u tome što se nakon rušenja glineni crep može reciklirati.

Krov od glinenog crepa koristi se za porodične kuće i stambene zgrade, poslovne i industrijske objekte. Nije bitno da li se pokriva krov na dve vode, četiri vode, sa niskim ili višim nagibom. Lako se postiže svaki željeni efekat-od savremenog, do tradicionalnog, klasičnog ili ekstravagantnog.

Upotrebom Wienerberger proizvoda ostvarujete vizuelni efekat bezvremenskog modernog krova sa prepoznatljivim karakteristikama prirodne gline. Privlačnost gline u kombinaciji sa drugim vizuelnim elementima leži u njenoj suptilnosti, simetriji, prirodnoj eleganciji, prilagođenosti čoveku i bezvremenskom savršenstvu.

Crep se može pronaći u različitim varijantama u skladu sa klimatskim faktorima područja u kom živite i u širokom spektru nijansi za svačiji stil. Boje se kreću od savremenih tamnih nijansi pa sve do prirodnih, crvenih ili toplih braon tonova. Osim toga, Tondach crep je otporan na sve vremenske neprilike jer je pečen na temperaturi od preko 1.000°C, a površina je posebno obrađena što pruža dodatnu zaštitu.

„Trendove kombinujte sa bojama, teksturama i materijalima koji su odraz vašeg ličnog stila i karaktera“

Family house in Elk Poland with Actua 10 roof tile
© Wienerberger Ceramika Budowlana Sp.z o.o.

Glineni crep može se koristiti:

 • za porodične kuće, stambene zgrade ili poslovne i javne zgrade
 • za krovove na jednu, dve ili više voda; nagib se može birati u zavisnosti od regionalne klime tako da se postigne optimalna zaštita od pljuskova, snežnog tereta ili vetra,
 • kao deo fasade,
 • za projekte novogradnje i renoviranja,
 • za istorijske zgrade pa sve do savremenih objekata.

Iskoristite sve prednosti:

 • 33 godine garancije
 • Sigurnost bez potrebe stalnog održavanja
 • Postojana vrednost za buduće generacije
 • Ekološki prihvatljiv proizvod

 

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

 • Besplatno savetovanje o izboru materijala
 • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
 • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Povezani artikli