Čari stanovanja tik ispod krova
Reference photo of single house in Vrbovce 06

Čari stanovanja u potkrovlju

Život u potkrovlju nosi sa sobom nešto magično, potpuno je drugačije od svih ostalih prostora u kojima možete boraviti!

Woman with brush whitening next to man assisting her

 

 

Ukoliko živite u potkrovlju ili ga tek gradite, pre svega obratite pažnju na kvalitet izgradnje, izdržljivost i dobru izolaciju, a dizajn enterijera neka ostane kao šlag na torti u stvaranju idealnog životnog prostora.

Prostor u potkrovlju ima posebnu atmosferu. Zbog svog jedinstvenog karaktera teško mu je odoleti. Iako je do skoro bilo rezervisano za umetnike u svrhu ateljea ili za ljude slabijeg imovinskog statusa, danas je potkrovlje zbog svog šarma i puno svetlosti postalo trend u odabiru životnog prostora. Ono što je najviše doprinelo popularizaciji života pod krovom jeste veliki napredak u kvalitetu građevinskih materijala i same izgradnje. Zato, bez obzira da li živite već u potkrovlju, tek se u njega useljavate ili ga gradite, obratite pažnju na izbor materijala i proveru postojećih pa se konsultujte sa stručnjacima i donesite odluku u smeru dugoročno kvalitetnog života ispod krova. Inspirišite se pre važne životne odluke i uz kvalitet odaberite i estetiku. Potkrovlja su zaista nepresušan izvor inspiracije u čijem uređenju neizmerno uživaju i stručnjaci i budući stanari.

Dobar krov je ključ kvalitetnog životnog prostora

Pre uređenja ili kupnje potkrovlja svakako pažljivo proverite krov i konsultujte se sa stručnjakom oko eventualne sanacije. Ako imate sekundarni krov, proverite da li postoji prodor vode koja kaplje iza postavljenog oluka, a ukoliko nemate, iznutra proverite da li  prodire negde svetlost i da li ima tamnih mrlja sa donje strane crepa. Ako ste uvideli da vaš krov zahteva sanaciju ili potpunu zamenu, dobro razmislite o crepu koji ćete postaviti. Osim kvaliteta proizvoda, bitno je i da se lako može postaviti na staru konstrukciju.

Najbolje rešenje su kvalitetni glineni crepovi napravljeni od izdržljivog prirodnog materijala koji zadovoljavaju najviše standarde izgradnje, ekološki su prihvatljivi pa se kasnije mogu i reciklirati, poput Tondach glinenog crepa koji je idealno rešenje za sanaciju ili novogradnju. Postoji u različitim varijantama u skladu sa klimatskim uslovima područja u kom živite i u širokom spektru boja za svačiji stil. Prilikom naknadne izgradnje potkrovlja, osim o kvalitetu crepa vodite računa i o nagibu kao i o strukturi. Klasičan kosi krov na dve vode je najekonomičnije rešenje, ističe se boljim očuvanjem i uštedom energije za čak 25-35%. Takođe je bolje zaštićen od kiše i snega, vetra i oluje, ali i od uticaja buke.

Unutrašnje uređenje je odraz vašeg karaktera

Boje, teksture i odabir materijala su odraz vašeg ličnog stila i vašeg karaktera, zato odaberite ono što se vama sviđa. Uz drvo, opeka je drugi najčešće korišćeni građevinski materijal čije su prednosti brojne: toplota, pouzdanost i otpor prema različitim vremenskim i atmosferskim prilikama i neprilikama a pre svega otpornost na zagađenja. Sem toga, kako godine prolaze opeka izgleda sve bolje jer patina koja se na njoj stvori daje poseban rustični efekat koji je danas postao veoma tražen detalj svakog modernog enterijera.

 

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Povezani artikli