Terca fasadna opeka
Reference photo new construction single family in Wondelgem

Terca fasadna opeka

Wienerberger u svom asortimanu ima raznovrsne proizvodne programe fasadne opeke za zidove, bašte, terase i otvorene površine, koje se koriste kao elementi koji stvaraju identitet. Bogat izbor boja, oblika i površina u kombinaciji sa raznim načinima postavljanja i fugama omogućava bezbrojne mogućnosti prilikom dizajniranja.

TERCA - odraz ličnosti u gradnji

Terca je klinker opeka proizvedena od specijalnih vrsta gline pečene na temperaturi od 1100 °C. U tom procesu nastaje vrlo tvrd materijal podjednako izdržljiv na fizička i hemijska opterećenja.  Važno je istaći i njena dekorativna svojstva, prvenstveno zbog finih nijansi u slojevima gline.

Terca klinker opeku je zbog njenih izuzetnih svojstava moguće koristiti pri izgradnji fasada, zidova i podnih površina.

Garancija kvaliteta i trajnosti Wienerberger opeke svakako je i činjenica da ona odgovara zahtevima EN 771-1 i podleže detaljnoj fabričkoj proizvodnoj kontroli u pogonima. Takva kontrola, uz stručno praćenje čitavog proizvodnog procesa, obezbeđuje odlične karakteristike gotovih proizvoda i garantuje trajnost odabranog materijala.

Brick Terca - facade - on house

FASADA I UNUTRAŠNJI ZIDOVI

Fasadna opeka služi prvenstveno kao zaštitni sloj protiv vremenskih uticaja i doprinosi zaštiti od letnje vreline. Sem toga, ona mora biti otporna na udare kiše, pritisak i prodor vetra, a uz to sve doprinosi i zvučnoj izolaciji cele konstrukcije. Fasadna opeka je delimično izložena velikim temperaturnim razlikama.

Noseći zidovi od Terca klinker opeke imaju prvenstveno noseću funkciju. Oni su sa spoljašnje strane zaštićeni od vremenskih uticaja i izloženi su vrlo malim temperaturnim razlikama. Uz dobru zvučnu izolaciju odlikuje ih i, pre svega, sposobnost akumulacije toplote i mali otpor difuziji vodene pare što omogućava zdravo stanovanje i prijatnu klimu. Osim toga, noseći zidovi od klinker opeke služe za postizanje i održavanje prijatne i izjednačene klime stanovanja. Upravo zbog toga se preporučuje da se noseći zidovi od opeke izvode u debljini od minimalno 20 cm i to opekom sa vertikalnim šupljinama koja ima dobra svojstva zvučne izolacije.

Fasadni zid treba izgraditi od materijala sa minimalnim upijanjem vode (do max. 6%) otpornog na zamrzavanje, a to je Terca klinker opeka.

 

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Povezani artikli