PREDNOSTI FASADNE OPEKE
Multifamily setting with black glazed facing brick slips in Crakow

Prednosti fasadne opeke

Terca fasadna opeka pruža zaštitni sloj od vremenskih uticaja i nudi neverovatnu kreativnu slobodu pri oblikovanju fasade. Budući da je svaka opeka individualna, gradnjom Terca fasadnom opekom stvarate kreativne, lepe objekte sa jedinstvenim karakterom i posebnim čarom.

Terca fasadna opeka je spoj modernog i tradicionalnog, a pruža Vam beskrajne mogućnosti za kreativnost u Vašem domu. Takođe, opeka je ekološki građevinski materijal za prijatan i zdrav život, a objekti građeni Terca fasadnom opekom imaju veoma dug životni vek, tačnije preko 150 godina.

GLAVNE KARAKTERISTIKE:

 

TRAJNOST

Fasadna opeka Terca predstavlja trajni omotač zgrade, a svoj prvobitan izgled i funkciju održava i po više decenija.

ZAŠTITA

Fasadna opeka Terca otporna je na vatru i pruža visoku zaštitu od vremenskih neprilika.

INDIVIDUALNOST

Obzirom da je svaka Terca opeka individualna, ona nudi neverovatnu kreativnu slobodu pri oblikovanju fasade.

Fasadna opeka može se koristiti za:

  • dizajniranje estetski privlačnih spoljašnjih zidova – nijanse boja stvaraju kontraste tako da svaka nova perspektiva pruža novi izgled
  • dekorativne unutrašnje zidove
  • kamine, kuhinje, roštilj mesta, česme
  • baštenske zidove

ŠARM FASADNE OPEKE

Prilikom izgradnje novog objekta ili renoviranja postojećeg, postoje raznovrsne mo­gućnosti primene fasadne opeke. Wie­nerberger je uvek u trendu i reaguje na aktuelne trendove fasada od opeke brojnim novo razvijenim proizvodima marke Terca. Terca je opeka koja služi za izradu fasadnog zida od opeke sa velikom otpornošću na hemij­ske uticaje i zamrzavanje, kao i za zidove sa velikim zahtevima za pritisak, kao i za zidove obzidane opekom.

Fasadna opeka je jedno od najprivlačnijih arhitektonskih stilskih sredstava korišćenih u dizajniranju fasada, a novi trendovi sve češće predlažu opeku kao dekorativni elemenat na zidovima enterijera ili na kaminu. Svaka pojedinačna fasadna opeka je element tog dizajna i najprikladnija je za izražavanje želja, stila i vizija vlasnika zgrade – bilo za unutrašnje ili spoljašnje uređenje, za porodične kuće ili višespratne poslovne zgrade.

Assortment of Terca ceramic brick slips produced in Aseri (Estonia)

UŠTEDA PROSTORA I UŠTEDA ENERGIJE

Idealno rešenje za maksimalnu uštedu prostora prilikom obnove fasade je Brick Slips opeka, male debljine koja se uklapa u svaku vrstu objekta.

Praktično rešenje na objektima na kojima nema dovoljno prostora za postavljanje tradicionalne opeke, je upravo Brick Slips opeka debljine svega 22 mm. Njen tanki profil daje razne mogućnosti za debljinu postavljene izolacije, a time se automatski povećavaju mogućnosti za veću uštedu energije u objektu.

Najbolja karakteristika ove opeke je što nakon postavljanja, ona izgleda identično kao i opeka tradicionalne širine pa je nemoguće primetiti razliku. Sem toga, upotreba Brick Slips opeke je jednostavnija nego ikad! Unapred oblikovani ugaoni delovi čine postavljanje lako i brzo jer svaki ugaoni element ima dužu i kraću stranu što ubrzava proces gradnje. Sve što treba da učinite da biste postavili opeku na objekat je da ih zalepite na površinu fasade.

Ne zaboravite da je skoro svaka opeka iz našeg asortimana dostupna i u Brick Slips varijanti, jednakog kvaliteta i svojstava kao i puna fasadna opeka.

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Povezani artikli