Moderna gradnja od opeke
House S

Moderna gradnja od opeke

Kao vodeći međunarodni proizvođač keramičkih proizvoda, smatramo da je naša odgovornost da stalno razvijamo i dorađujemo građevinske materijale kako bismo zadovoljili sve veće zahteve savremene arhitekture i građevinske tehnologije.

Takođe, inovacijama podstičemo razvoj na poljima energetske efikasnosti, zvučne izolacije, toplotne zaštite, jednostavnosti upotrebe, itd.

Za sve one koji žele kvalitetno izgrađen, dugotrajan i energetski efikasan dom, upotrebiće Porotherm Profi sistem gradnje.

Uz štednju materijala pri gradnji i izolaciji, štedi se i na debljini zidova pa se osigurava veća površina životnog prostora.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Glineni blokovi sa izolacionom ispunom

Novi program glinenih blokova ispunjen je kamenom vunom, prirodnim izolacionim materijalom koji osigurava maksimalnu toplotnu izolaciju spoljašnjih zidova. Oni su posebno pogodni za niskoenergetske i pasivne kuće.

Ovom jedinstvenom rešenju nije potrebna nikakva dodatna izolacija. Ovo rešenje omogućava preciznu, čistu i bržu gradnju. Osim što su nezapaljivi, glineni blokovi sa izolacionom ispunom štite od zračenja, trajni su, a ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje kroz decenije. 

Brušeni blokovi

Brušeni blokovi se obrađuju pomoću preciznog, kompjuterizovanog postupka ravnog brušenja. Oni se mogu lako i brzo postavljati sa visokim stepenom preciznosti.

Još jedna prednost je mogućnost upotrebe mršavog betona. Pored toga, brušeni blokovi kompanije Wienerberger imaju odlična svojstva toplotne izolacije.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom
Glineni blokovi s izolacijskom ispunom

Dryfix.extra lepak

Dryfix.extra zidarski lepak osiguraće čisto i sigurno postavljanje brušenih blokova kao i brz proces gradnje.

Dodatna prednost je što više nema potrebe za malterom, a blokovi se mogu postavljati i na temperaturi ispod nule.

Porotherm sistem za zvučnu izolaciju – Porotherm 25 AKU

Zidovi izgrađeni od opeke karakteristični su jer čuvaju toplotu u vašem domu, čineći prostor prijatno svežim leti a ravnomerno toplim zimi. Osim toga, veoma bitna karakteristika je i zvučna izolacija gde preporučujemo blok Porotherm 25 AKU.

Na pitanje zašto odabrati upravo ovaj blok, odgovor je jednostavan! Specijalan blok 25 AKU, osim što je idealan kao rešenje za zvučnu izolaciju između dva stana, izuzetan je i za akumulaciju toplote. Vrlo je važan deo Porotherm sistema gradnje.

Ugradnja je jednostavna sa klasičnim malterom.

Glineni blokovi s izolacijskom ispunom
Construction worker with tablet computer, Fast Forward Commercial Excellence

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Istaknuto

IZO Profi opeka punjena kamenom vunom za porodične kuće

Najbolja toplotna zaštita s Porotherm IZO Profi brušenom opekom punjenom kamenom vunom.

Porotherm IZO Profi opeka za višespratne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi za više korisnog stambenog prostora.

Povezani artikli