Brick 20 Online Advertising Banner without Button
Wienerberger jobs

Wienerbegrer nagrada Brick Award 2020

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke. Za nagradu Brick Award 2020, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje objekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Wienerberger će 2020. godine po deveti put predstaviti novi ciklus konkursa. Prijave projekata putem on line alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture. 2018. godine učestvovalo je skoro 600 projekata iz više od 50 zemalja.

Brick Award

Uz priznanje Brick Award će biti dodeljena i novčana nagrada od 7.000 EUR za Dobitnika glavne nagrade (uključujući dobitnika kategorije) i 5.000 EUR za svakog od preostala četiri pobednika iz određene kategorije.

Nagrada uključuje pet kategorija:

Feeling at home
Living together
Working together
Sharing public spaces
Building outside the box.


Poslednja kategorija je usmerena na inovativne koncepte i načine korišćenja opeke, korišćenje novih tehnologija gradnje, unikatnu opeku i posebne ukrase u projektu. Keramički proizvodi moraju imati značajnu ulogu u prijavljenom projektu, počevši od glinenih blokova do fasadne opeke, crepova ili glinenih popločnika. Korišćenje Wienerberger proizvoda nije obavezan uslov za učestvovanje. Posebna pažnja se pridaje tome kako se projektom objedinjuje funkcionalnost, održivost i energetska efikasnost. Dodatni kriterijum je da je projekt završen 2016. ili kasnije kako bi se osigurala aktuelnost novoizgrađenog objekta.

Kako učestvovati

Prijave za Brick 2020 već su počele. Arhitekte, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 7. januara do 9. aprila 2019. 50 projekata koji uđu u  uži krug nominacija će biti objavljeno na web stranici, kao i Facebook, Pinterest i Twitter društvenim mrežama od novembra 2019. Pobednici konkursa će biti predstavljeni na ceremoniji Brick Award krajem maja 2020.

Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2016. ili nakon 2016.

Nakon završetka faze podnošenja prijava 9. aprila 2019., žiri novinara i kritičara arhitekture odabraće 50 projekata koji ulaze u uži izbor za ovo priznanje. Ovi projekti pronaćiće svoje mesto u knjizi Brick 20 u proleće 2020.Nakon toga međunarodni žiri odabrati 5 pobednika iz pojedinačnih kategorija kao i dobitnika Glavne nagrade.

Svečana ceremonija dodele nagrada Brick Award će se održati u Beču u proleće 2020. Istovremeno će biti objavljena knjiga Brick20 sa svih 50 projekata iz najužeg izbora.

Očekujemo Vaše prijave! www.brickaward.com

 

 

Wienerberger je najveći svetski proizvođač opeke (Porotherm, Terca) i tržišni lider u proizvodnji glinenog crepa (Tondach, Koramic) u Evropi.

 

Obzirom da je osnovan 1819., Wienerberger posluje već 200 godina. Uspeh kompanije se pripisuje opeci kao proizvodu. Danas kompanija predstavlja više od opeke: Wienerberger je međunarodno kotirana kompanija (Bečka berza).

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se:

 

Veronika Schuster-Hofinger, Menadžer projekta Brick Award

Marketing komunikacije , Wienerberger – Glineni građevinski materijali Evropa

T +43 1 601 92 - 10552 | veronika.schuster-hofinger@wienerberger.com

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.