brick award 2022
© Anders Sune Berg

Konkurs za Brick Award 24 nagradu iz oblasti arhitekture

Kompanija Wienerberger vas poziva da konkurišite za nagradu Brick Award 24 koja se dodeljuje za najbolje arhitektonske projekte na kojima je korišćena glinena opeka.

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke.

Za nagradu Brick Award 2024, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje projekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata putem on-line alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture.

Prijave se mogu slati do 14. marta 2023. godine, a prijavni formular možete popuniti na linku ispod:

Učešće u konkursu je besplatno. Formular za prijavu se sastoji od osnovnih podataka o projektu, kratkog informativnog teksta koji opisuje projekat, kao i polja za dodavanje slike i plana objekta.

Kriterijumi za ocenjivanje poslatih projekata

Kriterijumi za ocenjivanje obuhvataju inovativni koncept dizajna i arhitekture, veštu i inovativnu upotrebu glinenih građevinskih materijala, kao i kvalitet arhitekture u smislu estetike, oblika i konstrukcije projekta. Posebna pažnja je, takođe, usmerena na održivost, otpornost na klimatske uslove, energetsku efikasnost, pristupačan život – adekvatnost projekta u odnosu na namenu, tip zgrade i kulturni kontekst.

Značajan deo projekta mora se sastojati od glinenih građevinskih materijala (blokovi od opeke, fasadne cigle, glinene ploče za popločavanje, glineni crep, glinene listele itd.).

Projekat se mora uklopiti u neku od definisanih kategorija - Osećajte se kao kod kuće, Deljenje javnih prostora, Živeti zajedno, Raditi zajedno, Gradnja van okvira standarda.

Projekat mora biti završen 2020. godine ili kasnije.

Projekat može obuhvatiti novoizgrađene, renovirane i preuređene objekte.

Projekat može uključivati nove i ponovo upotrebljene cigle.

Upotreba Wienerberger proizvoda nije relevantan faktor za učešće.

Nosioca Grand Prize nagrade (uključujući i ostale pobednike kategorija) očekuju novčane nagrade kao i prestižna titula nosilaca priznanja.

Za više informacija posetite www.brickaward.com

Brick Award 22 nominee: Vejen Town Hall

Saznaj više!

Saznajte više detalja o Brick Award nagradnom konkursu kao i o pobednicima iz prethodnih godina!

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienerberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.