970x250-FRAME-desktop
© Photo: Thomas Wrede

Wienerbegrer nagrada Brick Award 22

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke. Za nagradu Brick Award 2022, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje objekte.

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka. Prijave projekata putem on line alata mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture. 

University of Silesia Faculty of Radio and Television; Brick Award 2020 Category "Sharing Public Spaces"; Architects: BAAS Arquitectura, Grupa 5 artchitekci, Maleccy biuro, Photo:  Adrià Goula
University of Silesia Faculty of Radio and Television
© Adrià Goula

Kako učestvovati

Prijave za Brick 2022 već su počele. Arhitekte, međunarodni kritičari arhitekture i novinari mogu prijaviti svoje projekte od 11. januara do 8. aprila 2021. Projekti koji uđu u uži krug nominacija će biti objavljeni na web stranici, kao i Facebook, Instagram i LinkedIn društvenim mrežama. Pobednici konkursa će biti predstavljeni na ceremoniji Brick Award 2022.

Važan kriterijum za podnošenje prijava je da se značajan deo projekta mora sastojati od glinenog građevinskog materijala i mora biti aktuelni projekat, koji je završen 2018. ili nakon te godine.

Projekti ne moraju striktno biti sagrađeni Wienerberger glinenim materijalima, to nije preduslov za konkurisanje.

Mogu se prijaviti projekti kod kojih je upotrebljena nova ili već korišćena opeka.

Nakon završetka faze podnošenja prijava, žiri novinara i kritičara arhitekture odabraće 50 projekata koji ulaze u uži izbor za ovo priznanje. Ovi projekti pronaćiće svoje mesto u knjizi Brick 22 u proleće 2022.Nakon toga međunarodni žiri će odabrati pobednike.

Očekujemo Vaše prijave! www.brickaward.com

 

 

1920x1280-website-slider-img

Prijavi projekat ili saznaj više!

Saznajte više detalja o Brick Award-u, uputi se u detalje konkursa za 2022. ili jednostavno prijavi projekat.

Wienerberger je najveći svetski proizvođač opeke i tržišni lider u proizvodnji glinenog crepa u Evropi.

 

Obzirom da je osnovan 1819., Wienerberger posluje već preko 200 godina. Uspeh kompanije se pripisuje opeci kao proizvodu. Danas kompanija predstavlja više od opeke: Wienerberger je međunarodno kotirana kompanija (Bečka berza).

 

Za više detalja posetite www.brickaward.com
 

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite se:

 

Veronika Schuster-Hofinger, Menadžer projekta Brick Award

T +43 1 601 92 - 10552 | veronika.schuster-hofinger@wienerberger.com

Architects working in their office

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.