Mockup architectum 36

Preuzmite online prestižni časopis Arhitectum

Arhitectum je deo Wienerberger sveta! U pitanju je  stručni časopis obrađuje teme iz sveta arhitekture i građevine sa posebnim akcentom na gradnju sa prirodnom opekom.

Architectum

   Preuzmite i prelistajte sve publikacije Architectum časopisa online! Pogledajte i ostale brošure i magazine na našoj internet stranici.

Koje su neke od glavnih tema u Arhitectumu?

 

Krov i fasada

Ovde su predstavljena posebna rešenja u građenju, bilo da je projekat u fokusu porodični dom, višestambeni ili javni objekat. Centar interesovanja je na inovacijama, pomeranju granica i pionirskim radovima iz oblasti arhitekture.

 

Održivost materijala

Kao jedan od glavnih izazova sa kojima se susreće moderno društvo, predstavlja i pronalaženje kako održivih materijala tako i  proizvodnja iz obnovljivih i ekoloških izvora energije. Zato je jedan od fokusa Arhitectuma upravo i ovaj problem, odnosno razmatranje i implentacija rešenja.

 

Renoviranje

Na koje sve načine glineni građevinski materijali mogu da doprinesu renoviranju i uređenju, kao i očuvanju postojećih objekata možete saznati ovde. Ideje, kao i prikazi uspešno realizovanih obnova samo su neki od pristupa na temu renoviranja.

 

Brick Award

Duže od jedne decenije kompanija Wienerberger organizuje internacionalnu dodelu nagrade za izuzetna arhitektonska rešenja na kojima je korišćena opeka. Brick Award je prvi put uručena 2004. godine kako bi se ukazalo na značaj prirodnog materijala od opeke i kako bi se istakli objekti koji su tradicionalni materijal iskoristili na izuzetan, uzbudljiv i moderan način. Projekti koji se prijavljuju za nagradu mogu biti iz bilo kog dela sveta. Takođe, dodela nagrade je nezavisna i projekti sa materijalom od opeke bilo koje kompanije mogu konkurisati!