opeka u enterijeru
Young loving couple leaning against brick façade

Magična privlačnost cigle u enterijeru

Iako potiče još iz doba drevnih civilizacija, cigla je do danas ostala jedan od najpopularnijih materijala u građevinarstvu, a u poslednjih nekoliko godina nametnula se i kao neizostavan detalj u enterijeru.

Uz drvo, cigla je drugi najčešće korišćeni građevinski materijal čije su prednosti brojne: toplota, pouzdanost i otpor prema različitim vremenskim i atmosferskim prilikama i neprilikama, a pre svega otpornost na zagađenja. Osim toga, s godinama cigla izgleda sve bolje jer patina koja se na njoj stvori daje poseban rustični efekat koji je danas postao izuzetno tražen detalj svakog modernog enterijera.

Ako je i vas zaintrigirao ovaj svevremenski materijal i zanima vas kako bi se uklopio u vaš dom, budite poput pravih dizajnera enterijera – iskoristite naše jednostavne stilske trikove.

 
 

Fasadna opeka Terca

Odličan kvalitet i za spoljašnje i za unutrašnje zidove

Fasadna opeka Terca nije namenjena samo za za zaštitu spoljašnjih zidova od vremenskih uticaja. Ona se savršeno uklapa u enterijer kao ukrasni element. Pogledajte neke ideje koje vam predstavljamo u ovom tekstu i inspirišite se!

 

 

Što starije to bolje!

Ukoliko živite u nekoj starijoj građevini iz prošlog veka, velike su šanse da
se ispod sloja maltera krije pravo blago, stari originalni zid od cigle. Odaberite
u kojem delu vašeg doma želite da ogolite zid i ispitajte situaciju pa
zatim pažljivo skidajte malter komad po komad. Ukoliko želite da postignete
„neuredan“ izgled kao da je malter ispao sam od starosti zida, lomite ga
u nepravilnim oblicima i ne u potpunosti, a kad završite, očistite i stavite
završni premaz. Ali ako niste srećnici sa skrivenim blagom u zidovima,
opeka Terca pokloniće vašim zidovima starinski rustični šarm
o kom maštate.

 

 

Dobra stara klasika

Klasična crvena cigla je najučestaliji izbor među pobornicima ovog trenda u uređenju doma. Odlično se slaže uz sve stilove uređenja, ali ipak je najčešće srećemo u industrijski ili rustično uređenim enterijerima. Ukoliko sanjate o tome da i vaš dom zablista u ovom stilu, crvena Terca cigla zablistaće na kuhinjskom zidu i dati prostoriji onaj klasični šarm koji smo još odavno primetili u filmovima i serijama s radnjom smeštenom u Njujorku. Upravo je cigla u kuhinji jedan od vodećih trendova i na njega se najlakše odlučiti, s obzirom na malu površinu koja je vidljiva, a zato je i najbolji izbor za početnike. Proverite sebe ovim manjim projektom, a ukoliko vas obori s nogu, možete njome obložiti i čitav dom.

Marziale Brick Slips in a cafe setting
© Wienerberger Ltd
Smoked Branco Brick Slips in a living room setting
© Wienerberger Ltd

 

Bela jednostavnost

Ako niste jedan od srećnika koji ovaj dekor već imaju skriven u sopstvenom domu, razmislite o jednostavnijoj čistijoj verziji. Konsultujte se sa stručnjakom i informišite o najboljoj opciji za
vas. Ciglu postavite na željeni zid (primera radi, suprotno od kauča, u kuhinji ili oko kamina) pa je obojte gustim premazom bele boje. Na taj način ćete izbeći crvene i narandžaste tonove koji su ponekad prejaki uz moderan i jednostavan nameštaj visokog sjaja, a istaknućete njihovu prepoznatljivu teksturu koja će i ispod gustog premaza bele boje privlačiti poglede. Bela cigla će se odlično uklopiti i u shabby chic stil bogat pastelnim i cvetnim tonovima koje će ova belina smiriti, ali će im dati i karakternu notu.

 

Neočekivano šarenilo

Možete biti potpuno drugačiji od drugih i prilikom dizajniranja sopstvenog doma, ne morate da budete rob trendova i dizajnerskih zapovesti. Napravite nešto sasvim neočekivano. Ciglu smo navikli da viđamo u nekoliko varijanti: obojenu u belo, rustično i klasičnu crvenkastonarandžastu. Neka vaša bude u boji! Ako se odlučite za žutu ciglu poput Terce ili celi zid obojite u jednu boju poput ružičaste ili ljubičaste ili pak svaku ciglu u neku drugu boju, ovim neočekivanim potezom vaš kutak će biti poput nijednog drugog.

 

Pročitajte još...

Bird view from 3 family houses in Slovenia

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.