Kako dnevna svetlost utiče na koncentraciju

Veliki krovni prozori za prostrana potkrovlja

Tradicionalni prozori korišćeni su vekovima unazad, ali je razvoj modernog velikog krovnog prozora sa dvostrukim i trostrukim zastakljenim površinama doneo svetlost i život mnogim, inače neupotrebljivim, potkrovnim prostorima.

Krovni prozori u nizu
Krovni prozori u nizu

Sistemska rešenja za krov i potkrovlje

Krovni prozori propuštaju ogromnu količinu svetlosti u potkrovlje i mansardu. Sa druge strane tu su i tavani koji često služe kao dodatni prostor za odlaganje ali i bezbedno mesto sa kog može da se izađe na krov.  Bez obzira da li tražite krovni prozor za potkrovlje u kome živite ili su vam jednostavno potrebni izlazi na krov i manji prozori zarad prirodnog svetla na tavanu, Tondach nudi mnogo različitih opcija za krovne prozore, izlaze na krov i prateća sistemska rešenja. Pored krovnih prozora i svih dodataka kao i elemenata za ugradnju, pogledajte i naš asortiman proizvoda za izgradnju krova. Sistem Tondach proizvoda pogledajte OVDE.

Tondach krovni prozor
Tondach krovni prozor

Jedan veliki ili više manjih krovnih prozora?

Veliki krovni prozori ali i više krovnih prozora u nizu tu su da obezbede sunčeve zrake u zatvorenom prostoru. Izuzetan kvalitet završne obrade Tondach krovnih prozora kao i modeli različitih namena tu su da zadovolje različite potrebe prostora ispod krova.

Detaljno razmišljanje o veličini i položaju vaših krovnih prozora je važan aspekt dizajna i rasporeda samog potkrovlja. Kao opšte pravilo, zastakljivanje bi trebalo da čini 15-20 % površine krova ako želite da maksimalno povećate dotok prirodnog svetla.

Pri projektovanju funkcionalnog potkrovlja ili pak preuređenja tavana u prostor za život, položaj prozora često će biti diktiran oblikom krova. Na primer, duga i plitka soba će imati koristi od krovnih prozora ravnomerno raspoređenih duž bočne strane, dok će uska, dublja soba imati koristi od jednog velikog prozora.

Iz tavana u potkrovlje iz snova

Ako imate sav životni prostor koji vam je potreban u prizemlju, ali vam nedostaju dodatne spavaće sobe i kupatila, imamo rešenje za vas. Pretvaranje tavana u funkcionalno potkrovlje može biti savršen način da svoj dom maksimalno povećate bez menjanja i proširenja osnovnog plana objekta. Većina konverzija tavana u potkrovlje za život proističe iz želje za dodatnom spavaćom sobom sa sopstvenim kupatilom.

Ako pak želite veće izmene potkrovlja i dodavanje kuhinje, razmislite o tome da se držite rasporeda kuhinje otvorenog plana kako biste maksimalno iskoristili prostor. Iako potkrovlja mogu biti prostrana i velika, kose tavanice ih vizualno čine manjima. Sa dobrim rasporedom krovnih prozora, kao i konceptom otvorenog prostora stvorićete udobnu i modernu kuhinju tik ispod krova.

U saglasju sa samim planom krova i potkrovlja, kao i namenom prostora, postavite prozore u idealnom broju i na najboljim pozicijama krovnih kosina. Kada ste rešili praktičnu stranu uređenja, pustite mašti na volju i uredite novi prostor po vašoj želji i ukusu!

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.