Kako da izaberete krovni prozor za vaš dom?

Iskoristite praznične odmore za uređenje enterijera

Zimski praznici nam se približavaju a sa njima i slobodni dani. Tokom prazničnih nedelja posvetite se svojoj porodici i domu. Mesto koje vas spaja i u kome provodite najviše vremena treba da bude maksimalno udobno i opuštajuće. 

Udobnost doma, kao i funkcionalnost prostora utiču na naše raspoloženje i na našu produktivnost. Pametno iskorišćen svaki kutak, zid koji je malo umetničko delo za sebe, po koji detalj na sofi ili omiljenoj fotelji – učiniće da vaš dom odiše elanom.

Postoji mnogo načina na koje možete da doprinesete toploj atmosferi enterijera. Neka vas ne plaše beli i prazni zidovi, kao ni neiskorišćeni prostori. Sada je pravi trenutak da se bacite u akciju i uredite ih.

 

Zid sa izloženom ciglom – jedinstveno umetničko delo

Za sve one koji već imaju čitav jedan zid sa vidljivom ciglom, naš je savet da on bude fokus te prostorije. Ako je zid oplemenjen ciglom ili listelama u toplim, zemljanim tonovima, onda nameštaj mora biti komplementaran toj paleti boja. Sa crvenim tonovima odlično se slažu tamne, zelene nijanse. Ako vaš kauč nije u nijansama koje se svojom suprotnošću dopunjuju sa bojom zida, onda se posvetite detaljima u ovoj boji. Baršunasti jastuci i topli prekrivači, odlično će istaći prirodne tonove terakote.

Ako se i dalje razmišljate da u svoj dom dodate zid sa izloženom ciglom, sada je trenutak da ideju pretočite u realizaciju. Osim cigli i listela u braon i crvenim nijansama, možete se odlučiti za bele, sive ili pak crne . Uređivanje zida sa dekorativnim listelama, predstavlja brz način da potpuno izmenite doživljaj prostorije. Listele predstavljaju dekorativnu  sečenu ciglu, koja je tanja od klasične cigle. Odlična je u eksterijeru i enterijeru kuće i daje određeni šarm objektu. U zavisnosti od toga kom stilu težite, sa listelama možete transformisati prostor u rustičan ili pak industrijski. Sve zavisi od boje i načina slaganja listela na zidu, kao i sveobuhvatnom izgledu prostorije, uključujući njenu namenu i nameštaj. 

Kompletnu ponudu cigla i listela možete pogledati OVDE

Božićna dekoracija doma
Božićna dekoracija doma

 

Neka police sa knjigama ožive

Ovo je deo dnevne sobe gde smo postavili naše omiljene naslove, suvenire sa putovanja i slike dragih osoba. Vremenom sve manje obraćamo pažnju na sam raspored, i dodajemo ih bez reda i smisla. Knjige možete složiti po žanrovima, azbučnim ili nekim drugim redosledom – po boji korica ili veličini. Velike formate knjiga sa upečatljivim vizualnim rešenjima korica stavite u prvi plan. Njih možete postaviti horizontalno, kako bi bile fokalni centar police. Rešite se staromodnih i malih suvenira i dodajte objekte veće i srednje veličine. U skladu sa izabranim detaljima izaberite i nove ramove za slike. Ovo je jednostavan i brz način da veliki deo prostora osvežite.

 

Pretvorite tavan u funkcionalno potkrovlje

Za kraj smo vam ostavili predlog koji će možda uzeti najviše vremena, ali koji će doneti i najviše rezultata. Ako imate tavanski prostor koji je dovoljno visok ali nedovoljno iskorišćen, onda je vreme da ga uredite u praktično potkrovlje za život. Potkrovlju je potreban prirodan izvor svetlosti, kao i direktan dotok vazduha. Ugradnja krovnog prozora se ovde javlja kao obaveza. Sa jednom izmenom dobijate prostoriju koja može biti dodatna spavaća soba, kancelarija ili pak dečija soba za igru. Uređenje potkrovlja sa nekoliko izmena donosi veliki broj mogućnosti i dodatni prostor za život. 

 

Posetite i naš zvanični  You Tube kanal OVDE i pronađite video prezentacije referentnih objekata i proizvoda! 

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.