Kako da izaberete krovni prozor za vaš dom?

Roletne za krovne prozore spremne za udobno leto u potkrovlju

 Zastori i roletne za krovni prozor će vam omogućiti da kontrolišete nivoe svetlosti koja dolazi iz pravca vašeg krovnog prozora. Istovremeno, ovi pomagači od prekomernog dnevnog svetla će se neprimetno uklapiti u dekor vašeg doma.

Posle dugih kišnih dana, najzad dolazi sunčano vreme koje smo svi tako dugo očekivali! Sada možemo da kažemo da je leto stvarno počelo i da se radujemo svim aktivnostima na otvorenom. Ipak, ako živite u stanu koji se nalazi u potkrovlju zgrade, ili pak koristite i potkrovlje svog porodičnog doma – susreli ste se sa velikom jačinom i količinom sunčevog svetla koje dolazi kroz krovne prozore. Nema ništa lepše od pogleda u nebo i vedar dan. Ali, ako ste rešili da spavate malo duže, ili ako se potkrovlje na jakom suncu brzo zagreje, preporučujemo vam da ugradite spoljašnje tende, ili pak unutrašnje zastore.

Spavanje je lepše u zatamnjenim prostorijama

Krovni prozori propuštaju 3 puta više svetlosti od klasičnih, vertikalnih prozora. Prozori u potkrovlju koji su ugrađeni na krov pružaju ogromnu količinu sunčeve svetlosti zbog činjenice da su ugrađeni na kosine. Većinu vremena ova činjenica donosi neverovatne prednosti i stvara prelep životni prostor okupan prirodnim svetlom, ali ponekad ovo svetlo možda nije tako dobrodošlo.... na primer, kada želite da deca spavaju tih ranih letnjih jutra kada su na raspustu. Zastori i roletne za krovni prozor će vam omogućiti da kontrolišete nivoe svetlosti koja dolazi iz pravca vašeg krovnog prozora. Istovremeno, ovi pomagači od prekomernog dnevnog svetla će se neprimetno uklapiti u dekor vašeg doma.

Tondach krovni prozor
Tondach krovni prozori

 

Kako se boriti sa sunčevom refleksijom na ekranima?

Kao što smo naglasili, krovni prozori vam omogućavaju da svoje sobe u potkrovlju preplavite prirodnim svetlom i svežim vazduhom, ali ponekad vam je potrebna privatnost ili zaštita od prekomerne jačine zraka. Takođe, ako u potkrovlju koristite računar ili gledate tv, onda vam može smetati i refleksija sunca na ekranima.  Najefektivniji načini da se ovo spreči su korišćenje roletni ali i sam razmeštaj u prostoriji. Ako je soba u potkrovlju mala i ne možete mnogo eksperimentisati sa pozicijom radnog stola ili televizora, onda su tende i roletne jedina rešenja za umanjenje sunčevog odsjaja.

 

Bitna je i strana na kojoj su instalirani prozori

Svakako, sama orijentacija kuće, kao i strana na kojoj je krovni prozor ugrađen igraju bitnu ulogu. Prozori koji su ugrađeni na savernoj strani biće najmanje izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti. Ako volite ujutro duže da spavate, a vaš krovni prozor gleda na istok – onda će vaša soba u prepodnevnim satima biti preplavljena prirodnim svetlom. U tom slučaju možete izabrati spoljašnje ili unutrašnje roletne za miran san. Kako bismo pružili raznolikost izbora za svaku priliku i dom, u našu ponudu smo uvrstili nekoliko različitih zastora za Tondach krovne prozore. Spoljašni zastori variraju od klasičnih tendi, pa sve do električnih i solarnih roletni. Tu su i Tondach unutrašnji zastori u svetlijim i tamnijim nijansama. Izbor je na vama, koji model, dimenzija i vrsta zastora za prozor pruža najbolje rešenje vašem prostoru!

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Tri hiše, Slovenija

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.