Kako da izaberete krovni prozor za vaš dom?

Krovni prozori za kuhinje i kupatila

Kako renovirati prostorije sa povećanom pojavom vodene pare? U nastavku teksta Krovni prozori za kuhinje i kupatila vas upoznajemo sa benefitima krovnih prozora, sa njihovom strukturom, kao i sa raznolikošću kada su u pitanju modeli i dimenzije.

Svi koji žive u stambenim jedinicama koje su pozicionirane na poslednjem spratu tik ispod krova znaju da je dobra izolacija krova, dovoljan broj krovnih prozora kao i sam raspored prostorija u stanu ključ za udoban i maksimalno iskorišćen dom. Za razliku od stanova koji su u celini osmišljeni u potkrovlju, porodične kuće ovaj prostor mogu da iskoriste za dodatnu radnu ili gostinsku sobu. Kada se uređuje ovaj prostor, posebnu pažnju treba obratiti na sobe sa povećanom vlagom, odnosno, na kuhinje i kupatila.

Idealna ventilacija potkrovlja i zaštita od kondenzacije

Kada govorimo o kuhinji ili kupatilu u potkrovlju prvo na šta treba da obratimo pažnju jeste zaštita od vlage zbog učestalog korišćenja vode i stvaranja vodene pare. Dobra izolacija vam pomaže u sprečavanju pojave buđi na zidovima. Takođe, osim kvalitetne izolacije mora postojati i optimalna ventilacija potkrovlja. U Wienerberger ponudi možete pronaći i krovne prozore posebno osmišljene i usavršene tako da odgovaraju uslovima koji su idealni za kuhinje i kupatila u potkrovlju. U pitanju su Tondach SmartPro krovni prozori

Tondach krovni prozor
Kuhinja u potkrovlju

Svi krovni prozori iz linije SmartPro imaju automatsku ventilaciju VP40 koja pruža zdravu mikro klimu i doprinosi nerasipanju toplotne energije. VP40 ulaz daje optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljne razlike pritiska ili udare vetra. Osim dobre ventilacije, krovni prozori iz SmartPro linije imaju okvire od punog drveta koji je premazan dodatnim belim poliuretanskim premazom za maksimalnu zaštitu od vlage. 

Kako rasporediti kuhinjske elemente u potkrovlju?

Ako je krovna konstrukcija vašeg doma na dve vode, onda je postavljanje kuhinjskih elemenata jednostavnije – odnosno, najbolje ih je postaviti uz jedan od dva zida koji nisu pod kosinom. Aspirator iznad rerne i grejne ploče je obavezan kako bi upio mirise i vodenu paru koja se stvara pri kuvanju na visokim temperaturama. Osim krovnih prozora, dodatni izvor svetlosti je najbolje koncentrisati iznad kuhinjske radne ploče. U potkrovlju  zato mesto lustera možete postaviti zidne lampe.

 

Moderno i uređeno kupatilo u potkrovlju iz snova

Slična pravila i raspored treba poštovati i kod uređenja kupatila. Kosine nisu pogodne za postavku tuša, ali središnji, odnosno najviši deo, svakako jeste. Možete se uvek odlučiti i za kadu jer su one bolji izbor za spuštenije tavanice. Takođe, kupatila su često najmanje prostorije doma, a u potkrovlju tu još više dolazi do izražaja usled kosih stropova. Kako biste vizuelno povećali prostor, kupatilo treba da bude u svetlim tonovima i da poseduje veliko ogledalo i krovni prozor.

 

Zdrava klima i pogled u nebo

Moderni krovni prozori su optimalno rešenje koje se koristi u gradnji za osvetljenje i ventilaciju enterijera i uz to pružaju jedinstven pogled. Svi Tondach krovni prozori iz Wienerberger ponude poseduju stakla koja su visoke energetske efikasnosti i imaju protivprovalna svojstva. SmartPro linija, koja je odlična za prostore sa povećanom povremenom vlažnošću, dostupna je u 6 veličina. Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

Lifestyle image

Pošaljite nam upit za ponudu!

Ukoliko biste želeli da za svoje potkrovlje odaberete Tondach krovni prozor, javite nam se da vam pomognemo! Naš prodajni tim će vas vrlo brzo kontaktirati.

Kako odabrati idealan model prozora?

Comfort, Project, Energy+ ili SmartPro?

Saznajte više o svim modelima Tondach krovnih prozora i prepoznajte najbolje rešenje za vas!

 

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.