Termoizolacioni set za KP 66x118 cm

Termoizolacioni set za krovne prozore se jednostavno uklapa u krovnu konstrukciju i daje efektivnu zaštitu od gubitka toplotne energije.
Termoizolacija svih Tondach krovnih prozora izrađena je od ovčije vune. Ne samo što ova termoizolacija ne sadrži štetne materije, već je i izuzetno laka za manipulaciju i praktična pri postavljanju.
Na ovaj način su spojeni svi zahtevi koje kvalitetna gradnja nameće: vrhunski performansi, dugotrajnost, jednostavna postavka prirodnog toplotnog izolatora.
Ovčija vuna, pored toga što je dobar termo izolator, poseduje i higroskopna svojstva. Prirodna vuna ovce apsorbuje i kasnije postepeno oslobađa vodenu paru pri tom ne narušavajući termoizolacione performanse. Baš zbog ovog svojstva se prirodna ovčija vuna razlikuje od mineralne vune (to jest, kamene vune) koja ima slična svojstva termičke izolacije ali dosta slabija kada je u pitanju apsorpcija i postepeno oslobađanje vlage. Prirodna vuna ovce se zato nameće kao najbolji izbor kod termoizolacije potkrovlja i krovnih prozora.
Takođe, činjenicom da pružaju dobru izolaciju, termoizolacioni set obezbeđuje zdravu klimu unutar prostora i daju dugoročno rešenje za kvalitetnu gradnju.
Kao i ostali elementi Tondach proizvoda, i termoizolacioni set se lako i brzo postavlja.