cuvarkuca

Wienerberger proizvodi ponosni nosioci Eko znaka

Ekološka posvećenost koja se ogleda na svim nivoima

Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je i ove godine Eko znak Republike Srbije Wienerberger proizvodima. Crep iz Kanjiže nosilac je ove prestžne oznake od prvog dodeljivanja pa do danas. Ekološka posvećenost jedna je od strateških opredeljenja kompanije, a ozbiljnost sa kojom pristupa u proizvodnji ogleda se na svim nivoima, imajući u vidu da zaštita životne sredine i korišćenje prirodne gline iz kontrolisanih resursa čine kor našeg poslovanja.

 

Kriterijumi koje proizvodi moraju da zadovolje kako bi bili nosioci Eko znaka propisani su Pravilnikom o EKO znaku. Ovim Pravilnikom su usaglašeni nacionalni kriterijumi ekološke proizvodnje sa evropskim, čime su definisani principi po kojima je napravljen proizvod sa ekološkom oznakom i tako su usklađeni sa principima po kojima se dobija EU ekološka oznaka Cvet.

 

Dodela Eko znaka nije samo potvrda kvaliteta proizvoda već svakako i kompanijske odgovorne proizvodnje, te slogan Prijatelj životne sredine ovde dobija poseban značaj. Presovani crep iz Wienerberger pogona predstavlja ekološki proizvod počevši od same sirovine i proizvodnje, dugog upotrebnog veka pa sve do odlaganja, recikliranja ili njegove prenamene.

Osim odgovorne proizvodnje i očuvanja biodiverziteta na lokacijama resursa, cilj nam je i da na primeru dobre prakse podignemo kolektivnu svest o očuvanju prirode.

 

Pratite i ostale novosti iz Wienerberger sveta - link je ovde

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

Inspirišite se

Pogledajte galeriju referentnih objekata i inspirišite se. Samo za vas smo odabrali neke od najlepših objekata širom sveta koji su građeni Wienerberger proizvodima.

Productfinder, Vertriebsapp

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.