Wienerberger proizvodi ponosni nosioci Eko-znaka

 
Od prvog dodeljivanja Eko znaka, pa do danas, sa ponosom ističemo da je naš crep nosilac ove oznake. I ove godine je Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo Eko znak Republike Srbije Wienerberger proizvodima iz Kanjiže. 

Ekološka posvećenost je uvek bila sastavni deo Wienerbergera. Ozbiljnost sa kojom pristupamo u proizvodnji ogleda se na svim nivoima, a zaštita životne sredine i korišćenje prirodne gline iz kontrolisanih resursa čine kor našeg poslovanja. Od prvog dodeljivanja Eko znaka, pa do danas, sa ponosom ističemo da je naš crep nosilac ove oznake. I ove godine je Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo Eko znak Republike Srbije Wienerberger proizvodima iz Kanjiže.

Kriterijumi koje proizvodi moraju da zadovolje kako bi bili nosioci Eko znaka propisani su Pravilnikom. Ovim Pravilnikom su usaglašeni nacionalni kriterijumi ekološke proizvodnje sa evropskim kriterijumima. Definisani principi po kojima je napravljen proizvod sa ekološkom oznakom su tako usklađeni sa principima po kojima se dobija EU ekološka oznaka Cvet.

Dodela Eko znaka nije samo potvrda kvaliteta proizvoda već svakako i kompanijske odgovorne proizvodnje, te slogan Prijatelj životne sredine ovde dobija poseban značaj. Presovani crep iz naših pogona predstavlja ekološki proizvod počeći od same sirovine i proizvodnje, dugog upotrebnog veka pa sve do odlaganja, recikliranja ili njegove prenamene.

Osim odgovorne proizvodnje i očuvanja biodiverziteta na lokacijama resursa, naš cilj je i da na primeru dobre prakse podignemo kolektivnu svest o očuvanju prirode. Svakim sledećim korakom se trudimo da na što bolji način doprinesemo imperativu negovanja životne sredine. Licenca za označavanje naših proizvoda Eko-znakom deo je te poslovne predanosti.

Prijavi se za proračun materijala

Saznaj šta ti treba za kvalitetnu gradnju

Zatraži uzorak

Uveri se u kvalitet naših proizvoda

Isprobaj kalkulatore

Okvirna količina materijala je na par klikova od tebe

Inspirišite se

Pogledajte galeriju referentnih objekata i inspirišite se. Samo za vas smo odabrali neke od najlepših objekata širom sveta koji su građeni Wienerberger proizvodima.

Productfinder, Vertriebsapp

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a. 

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.