Brick Award 24 Premier Office, Category Working together, Architect: Tropical Space
© Trieu Chien

Poznati projekti koji su ušli u uži izbor Brick Award 24 nagrade

Da li ste znali da je do 14. marta ove godine stiglo čak 743 prijave za prestižnu arhitektonsku nagradu Brick Award 24? Sada su poznati i projekti koji su se našli u najužem izboru, a mi vas u nastavku teksta upoznajemo sa njima!
 

Pre samo nekoliko dana, tačnije 18. oktobra, objavljeno je 50 projekata nominovanih za međunarodnu nagradu za arhitekturu od opeke, Brick Award 24. Ukupno je prijavljeno 743 projekta iz 54 zemlje. Tokom leta, stručni žiri je tada uvrstio u uži izbor one projekte koji su po njihovom mišljenju postigli najzapaženije rezultate koristeći ciglu kao građevinski materijal. Ove godine, 31 projekat u užem izboru došao je iz Evrope, devet iz Centralne i Južne Amerike, a ostatak iz Severne Amerike, Australije, Indije i drugih azijskih zemalja kao što su Koreja, Kina, Tajland, Vijetnam i Filipini.

Brick Award se dodeljuje u pet kategorija: Osećajte se kao kod kuće, Deljenje javnih prostora, Živeti zajedno, Raditi zajedno, Gradnja van okvira standarda. Pobednici kategorija kao i nosilac Grand Prize titule Brick Award 24 biće objavljeni na ceremoniji dodele nagrada u Beču početkom leta 2024. godine. Pobednike bira stručni žiri od pet renomiranih arhitekata koji svoju odluku zasnivaju na kriterijumima kao što su vizuelna privlačnost, inovativni kvalitet koncepta dizajna i vešta upotreba cigle. Održivost i energetska efikasnost, takođe, igraju bitnu ulogu u odlučivanju.

Projekti koji su ušli u uži izbor spadaju u sledeće kategorije:

Osećajte se kao kod kuće: 10 projekata

Živeti zajedno: 11 projekata

Raditi zajedno: 9 projekata

Deljenje javnih prostora: 10 projekata

                        Svih 50 nominovanih projekata možete videti na linku ispod:

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.