cigla u kuhinji
Young loving couple leaning against brick façade

Magična privlačnost cigle u enterijeru

Iako potiče još iz doba drevnih civilizacija, cigla je do danas ostala jedan od najpopularnijih materijala u građevinarstvu, a u poslednjih nekoliko godina nametnula se i kao neizostavan detalj u enterijeru.

 

Uz drvo, cigla je drugi najčešće korišćeni građevinski materijal čije su prednosti brojne: toplota, pouzdanost i otpor prema različitim vremenskim i atmosferskim prilikama i neprilikama, a pre svega otpornost na zagađenja. Osim toga, s godinama cigla izgleda sve bolje jer patina koja se na njoj stvori daje poseban rustični efekat koji je danas postao izuzetno tražen detalj svakog modernog enterijera.

Ako je i vas zaintrigirao ovaj svevremenski materijal i zanima vas kako bi se uklopio u vaš dom, budite poput pravih dizajnera enterijera – iskoristite naše jednostavne stilske trikove.

 
 
BIM Lifestyle Photograph

Što starije to bolje

Ideja za osvežavanje starih zidova

Ukoliko živite u nekoj starijoj građevini iz prošlog veka, velike su šanse da se ispod sloja maltera krije pravo blago, stari originalni zid od cigle. Odaberite u kom delu vašeg doma želite da ogolite zid, ispitajte situaciju pa zatim pažljivo skidajte malter komad po komad. Ukoliko želite da postignete „neuredan“ izgled kao da je malter ispao sam od starosti zida, lomite ga u nepravilnim oblicima i ne u potpunosti, a kad završite, očistite i stavite završni premaz. Ali ako niste srećnici sa skrivenim blagom u zidovima, Terca opeka pokloniće vašim zidovima starinski rustični šarm o kom maštate.

Facade brick - White Falls - Imported to and photographed in DK

Bela jednostavnost

Svetle nijanse su uvek u trendu!

Ako niste jedan od srećnika koji ovaj dekor već imaju skriven u sopstvenom domu, razmislite o jednostavnijoj čistijoj verziji. Konsultujte se sa stručnjakom i informišite o najboljoj opciji za vas. Ciglu postavite na željeni zid (primera radi, suprotno od kauča, u kuhinji ili oko kamina) pa je obojte gustim premazom bele boje. Na taj način ćete izbeći crvene i narandžaste tonove koji su ponekad prejaki uz moderan i jednostavan nameštaj visokog sjaja, a istaknućete njihovu prepoznatljivu teksturu koja će i ispod gustog premaza bele boje privlačiti poglede. Bela cigla će se odlično uklopiti i u shabby chic stil bogat pastelnim i cvetnim tonovima koje će ova belina smiriti, ali će im dati i karakternu notu.

Reference photo new construction single family in Melle

Dobra stara klasika

Sa ovim kombinacijama nema greške!

Klasična crvena cigla je najučestaliji izbor među pobornicima ovog trenda u uređenju doma. Odlično se slaže uz sve stilove uređenja, ali ipak je najčešće srećemo u industrijski ili rustično uređenim enterijerima. Ukoliko sanjate o tome da i vaš dom zablista u ovom stilu, Terca cigla zablistaće na kuhinjskom zidu i dati prostoriji onaj klasični šarm koji smo još odavno primetili u filmovima i serijama s radnjom smeštenom u Njujorku. Upravo je cigla u kuhinji jedan od vodećih trendova i na njega se najlakše odlučiti, s obzirom na malu površinu koja je vidljiva, a zato je i najbolji izbor za početnike. Proverite sebe ovim manjim projektom, a ukoliko vas obori s nogu, možete njome obložiti i čitav dom.

Dignita LF

Neočekivano šarenilo

Osmislite sopstveni trend!

Možete biti potpuno drugačiji od drugih i prilikom dizajniranja sopstvenog doma, ne morate da budete rob trendova i dizajnerskih zapovesti. Napravite nešto sasvim neočekivano. Ciglu smo navikli da viđamo u nekoliko varijanti: obojenu u belo, rustično i klasičnu crvenkasto-narandžastu. Neka vaša bude u boji! Ako se odlučite za žutu ciglu ili celi zid obojite u jednu boju poput ružičaste ili ljubičaste ili pak svaku ciglu u neku drugu boju, ovim neočekivanim potezom vaš kutak će biti poput nijednog drugog.

Bird view from 3 family houses in Slovenia

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.