Reference photo of single house in Trencianske Mitice 08
Reference photo of single house in Ustie nad Priehradou 01
Reference photo of single house in Stranske
detail photo, natur color, tondach tile

Svet boja

Moderni trendovi arhitekture stvaraju različite potrebe za bojama i oblicima glinenog crepa. Tondach glineni crep se ne farba veštačkim bojama, već se prirodnim procesom engobiranja i glaziranja dobija potpuno prirodna nijansa.

Tondach crep ima širok spektar boja i dozvoljava potpunu kreativnu slobodu.

Potpuno prirodan izgled i klasična elegancija za bezvremenske krovove. Natur boje nastaju prilikom pečenja crepa, hemijskom reakcijom oksida gvožđa u glini i kiseonika. Graciozna boja prirode lako se uklapa u svako okruženje.

Različite vrste engobiranog crepa za modernu i tradicionalnu arhitekturu. Engoba je mešavina fino mlevene gline i oksida koja se pre pečenja nanosi na suvi proizvod ravnomerno na površinu suvog crepa i zajedno se sa crepom peče na visokim temperaturama, što obezbeđuje trajnost nijanse jednaku trajnosti crepa. Na ovaj način, bez imalo štetnih hemijskih dodataka ostvaruje se širok spektar Nature Color boja. Gornjoj površini crepa daje ekološki zaštitni sloj u različitim nijansama.

Glazirani crep optimalan je za svaki tip krova. Proizvodnja raznobojnih, glaziranih vrsta crepova potpuno je u skladu sa prirodom i analogna je proizvodnji engobirane vrste crepa. Prilikom pečenja staklasti zaštitni sloj - glazura se rastapa i idealno se veže za crep. Glazura služi za oplemenjivanje gornje površine crepa dajući mu sjajan do visoko sjajan efekat. Minerali koji se nalaze u glazuri crepu daju karakterističnu lepotu, ali i veoma vredna svojstva za dugotrajan kvalitet koji traje generacijama.

 
àüp

Od ideje do realizacije

Wienerberger tehnička podrška

Mi možemo da vam pomognemo da sagradite željeni objekat!

  • Besplatno savetovanje o izboru materijala
  • Besplatno savetovanje o ugradnji materijala
  • Besplatni proračuni potrebnog materijala

Naši servisi i alati

Prodajna područja

Za sve informacije u vezi nabavke Wienerberger proizvoda kontaktirajte naše predstavnike prodaje.

Tehnička podrška

Kako biste lakše odabrali materijale, saznali više o njihovoj ugradnji, kao i dobili besplatnu specifikaciju materijala za vaš objekat, na raspolaganju vam je naš stručni tehnički tim.

Prijava na Newsletter

Prijavite se na Wienrberger Newsletter i budite u toku! Na e-mail adresu ćete povremo dobijati informacije o aktuelnim temama i novostima iz Wienerberger-a.

Povezani artikli