Izjave o svojstvima i CE oznake Wienerberger proizvoda

Uredba 305/2011 Evropskog parlamenta i Veća predviđa tzv. Izjavu o svojstvima (eng. „Declaration of performance“) kojom proizvođač utvrđuje da osobine proizvoda odgovaraju navedenim svojstvima.

Uredba 305/2011 Evropskog parlamenta i Veća predviđa tzv. Izjavu o svojstvima (eng. „Declaration of performance“) kojom proizvođač utvrđuje da osobine proizvoda odgovaraju navedenim svojstvima. Temeljem ove izjave proizvođač je dužan ispostaviti CE oznaku (frz. „Communautés Européennes“) za svoje proizvode, kako bi se proizvod mogao plasirati na tržište. CE oznakom izjavljujemo da za taj proizvod postoji Izjava o svojstvima, a u obema možete pronaći tehnička svojstva proizvoda. Izjave o svojstvima  arhiviraju se u trajanju od minimalno 10 godina te Vam u tom roku stoje u bilo koje vreme na raspolaganju.

Svi Wienerberger proizvodi koji u skladu s uredbom zahtevaju Izjavu o svojstvima označeni su višeznačni kodom proizvoda. Taj broj možete pronaći na deklaraciji (DoP No.).

Za pronalazak odgovarajuće Izjave molimo unesite višeznačni kod proizvoda u sledeće polje i kliknite na "traži".

Napomena: molimo kod unošenja broja Izjave paziti na velika i mala slova.

List s tehničkim podacima možete arhivirati na računaru ili direktno odštampati.

Izjavu o svojstvima možete takođe zatražiti putem mobilnog telefona.

Skenirajte raspoloživi QR kod pomoću smartphonea. Uslov  za to je instalacija aplikacije koju Vam besplatno stvaljamo na raspolaganje.

Operativni sistemi: